Τελευταία Νέα
Διεθνή

Le Maire (ΥΠΟΙΚ Γαλλίας): Καλή είδηση η αλλαγή στάσης των ΗΠΑ για τη φορολόγηση των ψηφιακών γιγάντων

Le Maire (ΥΠΟΙΚ Γαλλίας): Καλή είδηση η αλλαγή στάσης των ΗΠΑ για τη φορολόγηση των ψηφιακών γιγάντων

Την Τρίτη 19 Ιανουαρίου η προταθείσα από τον Biden υπουργός Οικονομικών Janet Yellen έκανε «άνοιγμα» στη γαλλική πρόταση που συζητείται στο πλαίσιο του ΟΟΣΑ για τον ψηφιακό φόρο

Σχετικά Άρθρα

Ο Γάλλος υπουργός Οικονομικών Bruno Le Maire χαιρέτισε «το άνοιγμα» των ΗΠΑ όσον αφορά το σχέδιο φορολόγησης των «γιγάντων» της ψηφιακής τεχνολογίας την επομένη των δηλώσεων που έκανε για το θέμα αυτό η Janet Yellen, η οποία θα αναλάβει υπουργός Οικονομικών των ΗΠΑ στην νέα κυβέρνηση του Joe Biden, όπως μεταδίδει το ΑΠΕ την Τετάρτη 20 Ιανουαρίου 2021.

Επιφυλακτικότητα

Με τις δηλώσεις της, η Yellen «σηματοδοτεί μια πραγματική αλλαγή θέσης όσον αφορά τη φορολόγηση των ''γιγάντων'' της ψηφιακής τεχνολογίας.
Είναι μια καλή είδηση.
Είναι ένα πρώτο άνοιγμα», σημείωσε ο Le Maire σε δηλώσεις που έκανε στο τηλεοπτικό δίκτυο BFM Business, προσθέτοντας ότι θέλει να παραμείνει «επιφυλακτικός».

Δίκαιο μερίδιο

Χθες, Τρίτη 19 Ιανουαρίου, η μελλοντική υπουργός Οικονομικών του προέδρου Joe Biden δήλωσε ότι ένας διεθνής φόρος στους κολοσσούς της ψηφιακής τεχνολογίας «θα επιτρέπει τη συλλογή ενός δίκαιου μεριδίου από τις επιχειρήσεις, διατηρώντας ταυτοχρόνως την ανταγωνιστικότητα των επιχειρήσεών μας και μειώνοντας τα κίνητρα (...) για υπεράκτιες δραστηριότητες τις οποίες ασφαλώς δεν θέλουμε να επιβραβεύουμε».

ΟΟΣΑ

Η θέση αυτή βρίσκεται απολύτως στον αντίποδα αυτής που υπερασπιζόταν η κυβέρνηση του απερχόμενου προέδρου Donald Trump, η οποία είχε εμποδίσει να αρχίσουν διεθνείς διαπραγματεύσεις για την θέσπιση ενός τέτοιου φόρου.
«Υπενθυμίζω ότι σήμερα, η διαπραγμάτευση στον ΟΟΣΑ έχει μπλοκαριστεί μόνον εξαιτίας των ΗΠΑ.
Την ημέρα που η Janet Yellen και ο πρόεδρος Biden θα συμφωνήσουν για τη φορολόγηση των ‘‘ψηφιακών’' γιγάντων στον ΟΟΣΑ, θα έχουμε έναν διεθνή φόρο», υπογράμμισε ο Bruno Le Maire.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης