Τελευταία Νέα
Διεθνή

Ιταλία: Με ευρεία πλειοψηφία αναμένεται να εγκριθεί σε Βουλή και Γερουσία το πακέτο μέτρων 32 δισ. ευρώ

Ιταλία: Με ευρεία πλειοψηφία αναμένεται να εγκριθεί σε Βουλή και Γερουσία το πακέτο μέτρων 32 δισ. ευρώ

Η ψήφιση των μέτρων θα γίνει σε Βουλή και Γερουσία την Τετάρτη 20 Ιανουαρίου 2020 καθώς η κυβέρνηση Conte επιβίωσε «τραυματισμένη» της ψήφου εμπιστοσύνης

Σχετικά Άρθρα

Ευρεία κοινοβουλευτική υποστήριξη πρόκειται να λάβει ο πρωθυπουργός της Ιταλίας Giuseppe Conte όσον αφορά το πακέτο μέτρων τόνωσης της οικονομίας η οποία έχει πληγεί από τις συνέπειες της πανδημίας ύψους για 32 δισ. ευρώ, αφού επέζησε της αποχώρησης ενός εταίρου από την κυβερνητικό συνασπισμό, σύμφωνα με δημοσίευμα του Reuters την Τετάρτη 20 Ιανουαρίου 2021.
Το πακέτο μέτρων τα οποία ενέκρινε το υπουργικό συμβούλιο την περασμένη εβδομάδα, πρόκειται να εγκριθεί και στα δύο νομοθετικά σώματα αργά την Τετάρτη 20 Ιανουαρίου, αναμένεται να λάβει θετική ψήφο από ολόκληρο το πολιτικό φάσμα, ανέφεραν πηγές της κυβέρνησης καθώς και της μείζονος αντιπολίτευσης.
 
Οι ενισχύσεις

Οι πόροι θα χρησιμοποιηθούν για να ενισχυθεί το σύστημα υγεία που πιέζεται από τον αυξημένο αριθμό των κρουσμάτων, να παράσχει ενισχύσεις προς τις επιχειρήσεις που αναγκάζονται να κλείσουν λόγω των διαδοχικού lockdowns προκειμένου καλύψουν το εργασιακό κόστος και την μετάθεση εξυπηρέτησης των φορολογικών υποχρεώσεων.

Εκτροχιασμός

Το δημοσιονομικό έλλειμμα αναμένεται να ανέλθει στο 8,8% του ΑΕΠ φέτος, δήλωσε ο υπουργός Οικονομίας Roberto Gualtieri την Τετάρτη, ενώ ο στόχος που είχε τεθεί ήταν 7% και μόνο οριακά κάτω από το 10,5-10,8% που καταγράφηκε το 2020.

Μέτρα 200 δισ. ευρώ

Μαζί με τα 35 δισ. ευρώ η Ιταλία συμπληρώνει δημοσιονομικά μέτρα 200 δισεκατομμύρια ευρώ για την ανάταξη της οικονομίας από την κρίση της πανδημίας τον περασμένο Φεβρουάριο.
Ο πρωθυπουργός Conte αναμένεται να διαβουλευτεί την Τετάρτη 20 Ιανουαρίου με τον πρόεδρο Sergio Mattarella προκειμένου να τον ενημερώσει σχετικά με τα σχέδιά του όσον αφορά την ανάκαμψη της οικονομίας αλλά και την αντιμετώπιση της υγειονομικής κρίσης.

www.bankingnews.gr



Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης