Τελευταία Νέα
Διεθνή

ΗΠΑ: Ο Trump φεύγει, ο Biden έρχεται, αλλά ο διχασμός στα τηλεοπτικά δίκτυα συνεχίζεται

tags :
ΗΠΑ: Ο Trump φεύγει, ο Biden έρχεται, αλλά ο διχασμός στα τηλεοπτικά δίκτυα συνεχίζεται
O διχασμός στις ΗΠΑ καλά κρατεί

Ο διχασμός στην Αμερική ήταν εμφανής το πρωί της 20ής Ιανουαρίου, στον τρόπο με τον οποίο τα μεγάλα τηλεοπτικά δίκτυα παρουσίασαν την αποχαιρετιστήρια ομιλία του Donald Trump, προτού να επιβιβαστεί στο προεδρικό αεροσκάφος που τον μετέφερε στη Φλόριντα.
Τα δίκτυα που διάκεινται ευνοϊκά απέναντι στον Ρεπουμπλικάνο μεγιστάνα θρήνησαν για την αποχώρησή του, εστιάζοντας στο πώς εφάρμοσε το λαϊκιστικό πρόγραμμά του και οδήγησε στην ανάπτυξη εμβολίων για την Covid-19, αποφεύγοντας να αναφερθούν στους πάνω από 400.000 θανάτους από την πανδημία.
Τα «αντιπολιτευόμενα» από την άλλη, όπως το CNN και το MSNBC, συνέχισαν τη δριμεία κριτική τους για τον πρόεδρο που παραπέμφθηκε για δεύτερη φορά σε δίκη στη Γερουσία.
Στο Fox News, ο παρουσιαστής Bill Hemer Χέμερ σχολίασε το χθεσινό, βιντεοσκοπημένο μήνυμα του προέδρου σε αντιδιαστολή με την αντίδρασή του όταν οι υποστηρικτές του εισέβαλαν στο Καπιτώλιο, στις 6 Ιανουαρίου.
«Τι θα γινόταν αν μπορούσε να γυρίσει πίσω τους δείκτες του ρολογιού και (…) αν είχε δώσει το ίδιο μήνυμα (σ.σ. όπως στο αποχαιρετιστήριο βίντεο) την εβδομάδα της 9ης Νοεμβρίου (σ.σ. μετά την ανακοίνωση της νίκης του Biden στις εκλογές); Θα μπορούσε να έχει συμβεί στην Ουάσινγκτον;» η εισβολή στο Καπιτώλιο, διερωτήθηκε.
Ένας παρουσιαστής του MSNBC, που ανήκει στην Comcast Corp, είπε για τη σημερινή μεταβίβαση της εξουσίας:
«Είναι μία ημέρα για την οποία πολλοί Δημοκρατικοί και προοδευτικοί πίστευαν ότι δεν θα έρθει ποτέ».
Ο παρουσιαστής της εκπομπής Morning Joe του ίδιου δικτύου, ο Joe Scarboro, έκανε μια ανασκόπηση της ανόδου του Trump στην εξουσία, με διόλου κολακευτικούς όρους. «Πρόκειται για έναν πρώην παρουσιαστή ριάλιτι ο οποίος από τα τέλη της δεκαετίας του 1980 έλεγε ότι θα θέσει υποψηφιότητα για την προεδρία.
Ήταν φίλος με τον Bill και τη Hillary Clinton και έκανε δωρεές στους Δημοκρατικούς, όμως είδε ένα άνοιγμα με μια ρατσιστική θεωρία συνωμοσίας, τη birtherism (σ.σ. τη θεωρία ότι ο Barack Obama δεν γεννήθηκε στις ΗΠΑ) και στόχευσε ένα κόμμα (σ.σ. τους Ρεπουμπλικάνους) που ήταν πιο ευάλωτο απ’ όσο αναμενόταν».
Το CNN, που υπήρξε συχνά στόχος του Trump, είχε μοιράσει την εικόνα του στα δύο και έδειχνε από τη μία το προεδρικό ελικόπτερο στον Λευκό Οίκο και από την άλλη τον προεδρικό ξενώνα Μπλερ Χάους, όπου πέρασαν τη νύχτα ο Biden και η οικογένειά του.
Στο συντηρητικό καλωδιακό δίκτυο Newsmax και στο μικρότερο, συντηρητικό One America News Network (OAN), το οποίο προωθούσε το τελευταίο διάστημα ο Trump, λόγω της δυσαρέσκειάς του προς το Fox News, οι παρουσιαστές ασχολούνταν περισσότερο με το πολιτικό μέλλον του απερχόμενου προέδρου.
«Ο πρόεδρος έχει φοβερή προσωπικότητα», είπε ένας παρουσιαστής του Newsmax.
Η προσωπικότητά του «τον έφτασε πολύ μακριά, τον έφτασε μέχρι το Οβάλ Γραφείο. Φαίνεται ότι το κατεστημένο, από πολλές απόψεις, πολλοί στην Ουάσινγκτον, πολλοί στην ελίτ, την ελίτ των μέσων ενημέρωσης για να το πούμε καθαρά, δεν το άντεχαν αυτό και απλά δεν τον συμπαθούσαν».
Τη στιγμή που το προεδρικό ελικόπτερο προσγειωνόταν στη βάση Andrews, ο παρουσιαστής του OAN έλεγε: «Είναι μια μνημειώδης στιγμή για την πρώτη κυρία και τον πρόεδρο.
Αυτό είναι το τελευταίο τους ταξίδι με το προεδρικό ελικόπτερο – προς το παρόν, καθώς ο πρόεδρος εξετάζει το πολιτικό μέλλον του».
Πριν επιβιβαστεί στο προεδρικό αεροσκάφος που τον μετέφερε στη Φλόριντα, ο Trump είπε στο πλήθος των υποστηρικτών του: «Να είστε καλά. Θα τα ξαναπούμε σύντομα».

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης