Τελευταία Νέα
Κοινωνία

Υπουργείο Εργασίας: Προς κύρωση στη Βουλή η σύμβαση για την βία στο χώρο της εργασίας

Υπουργείο Εργασίας: Προς κύρωση στη Βουλή η σύμβαση για την βία στο χώρο της εργασίας
Η υφυπουργός Μαρία Συρεγγέλα ανακοίνωσε την υιοθέτηση της σύμβασης 190 για την εξάλειψη της βίας και της παρενόχλησης στην εργασία
Σχετικά Άρθρα

Σύμβαση 190 της Διεθνούς Οργάνωσης Εργασίας (ILO) για την εξάλειψη της βίας και της παρενόχλησης στον κόσμο της εργασίας αναμένεται να καταθέσει προς κύρωση στη Βουλή το υπουργείο Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων.
Αυτό ανακοίνωσε η υφυπουργός Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων, αρμόδια για τη Δημογραφική Πολιτική και Οικογένεια, Μαρία Συρεγγέλα, μιλώντας στην Έκτακτη Ολομέλεια της Εθνικής Επιτροπής για τα Δικαιώματα του Ανθρώπου την Τετάρτη 20 Ιανουαρίου 2021.

Ανθρώπινα δικαιώματα

Όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση, «η Σύμβαση 190 της Διεθνούς Οργάνωσης Εργασίας αποτελεί το πρώτο διεθνές μέσο που καθορίζει τα παγκόσμια πρότυπα για την παρενόχληση και τη βία που σχετίζονται με την εργασία και αναγνωρίζει ότι η βία και η παρενόχληση στην εργασία μπορεί να αποτελούν παραβίαση ή κατάχρηση ανθρωπίνων δικαιωμάτων, γεγονός που αποτελεί απειλή για τις ίσες ευκαιρίες.

Μέτρα

Τα κράτη-μέλη που θα κυρώσουν τη Σύμβαση – ανάμεσα τους και η Ελλάδα – δεσμεύονται να υιοθετήσουν μία συνολική πολιτική για την αντιμετώπιση της βίας και της παρενόχλησης στην εργασία.
Στο πλαίσιο της κύρωσης οφείλουν να σχεδιάσουν και να εφαρμόσουν προληπτικά και διορθωτικά μέτρα, να προστατεύσουν όλα τα πρόσωπα στο χώρο της εργασίας, ανεξαρτήτως εργασιακού καθεστώτος και να στηρίξουν τις εργαζόμενες και τους εργαζόμενους που έπεσαν θύματα βίας και παρενόχλησης».

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης