Τελευταία Νέα
Διεθνή

Με τον πρωθυπουργό του Καναδά, Justin Trudeau η πρώτη επικοινωνία Biden

Με τον πρωθυπουργό του Καναδά, Justin Trudeau η πρώτη επικοινωνία Biden
Αύριο Παρασκευή 22/1 η πρώτη επαφή του νέου προέδρου με ξένο ηγέτη
Σχετικά Άρθρα

Με τον πρωθυπουργό του Καναδά, Justin Trudeau θα έχει επικοινωνία αύριο Παρασκευή 22/1 ο πρόεδρος των ΗΠΑ, Joe Biden.
Αυτή θα είναι η πρώτη του επαφή με ξένο ηγέτη αφού ανέλαβε τα καθήκοντα του.
Όπως ανακοίνωσε η Jen Psaki, εκπρόσωπος του Biden, «οι δύο ηγέτες ασφαλώς θα συζητήσουν για τις πολύ σημαντικές σχέσεις των ΗΠΑ και του Καναδά καθώς και για την απόφαση σχετικά με τον πετρελαιαγωγό Keystone XL».

Το έργο

Το έργο αυτό, που σχεδιαζόταν να μεταφέρει πετρέλαιο από τον Καναδά στις ΗΠΑ, υποστηριζόταν από την Οτάβα, αλλά επικρινόταν έντονα από οικολόγους αφότου άρχισε το 2018.
Ακυρώθηκε για πρώτη φορά από τον πρώην πρόεδρο Barack Obama για λόγους περιβαλλοντικής προστασίας, προτού το επαναφέρει ο Donald Trump.
Η ανάκληση της άδειας για την κατασκευή του αγωγού έγινε χθες Τετάρτη 20/1 με ένα από τα πρώτα εκτελεστικά διατάγματα που υπέγραψε ο Biden, μια και ήταν προεκλογική δέσμευση του για την αποτροπή της κλιματικής αλλαγής.
Η κίνηση αυτή προκάλεσε την απογοήτευση του Trudeau.
«O Joe Biden παραμένει δεσμευμένος να μην παραχωρήσει νέες άδειες για την εκμίσθωση ομοσπονδιακών εδαφικών εκτάσεων προκειμένου να γίνουν έρευνες και να προχωρήσουν εκμεταλλεύσεις κοιτασμάτων φυσικού αερίου και πετρελαίου», ανέφερε η εκπρόσωπος του Λευκού Οίκου, επισημαίνοντας ότι οι πρώτες επαφές του Biden θα είναι με «τους εταίρους και τους συμμάχους» των ΗΠΑ.

Καμία επαφή ακόμα με Putin

«Θεωρεί ότι είναι σημαντικό να ανοικοδομηθούν οι σχέσεις αυτές και να αντιμετωπιστούν οι προκλήσεις και οι απειλές που αντιμετωπίζουμε στον κόσμο», όπως «η SolarWinds», συνέχισε η εκπρόσωπος της αμερικανικής προεδρίας, αναφερόμενη σε μια κυβερνοεπίθεση γιγαντιαίας κλίμακας που έπληξε τις ΗΠΑ τον Δεκέμβριο.
Οι αμερικανικές υπηρεσίες πληροφοριών θεώρησαν υπεύθυνη τη Ρωσία.
Ο πρώην πρόεδρος Trumpκατηγόρησε την Κίνα για την επίθεση σε υπολογιστές της αμερικανικής κυβέρνησης και ιδιωτικών εταιρειών.
«Δεν προβλέπεται προς το παρόν καμία επαφή με τον ρώσο πρόεδρο Vladimir Putin» ανέφερε η Psaki.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης