Τελευταία Νέα
Διεθνή

Merkel (Γερμανία): Έως τις 21/9 θα έχει ολοκληρωθεί η διαδικασία εμβολιασμού στη χώρα, όχι νωρίτερα

Merkel (Γερμανία): Έως τις 21/9 θα έχει ολοκληρωθεί η διαδικασία εμβολιασμού στη χώρα, όχι νωρίτερα
Η έλλειψη εμβολίων και οι καθυστερήσεις στον εμβολιασμό του πληθυσμού, οφείλονται στο ότι το εμβόλιο παρασκευάζεται τις εγκαταστάσεις της Pfizer, η οποία διοχετεύει την παραγωγή της κυρίως στην αμερικανική αγορά
Σχετικά Άρθρα
Έως τις 21 Σεπτεμβρίου θα έχει ολοκληρωθεί η διαδικασία του εμβολιασμού στη Γερμανία άφησε σήμερα 21 Ιανουαρίου, να εννοηθεί η Καγκελάριος Angela Merkel, ακυρώνοντας εμμέσως την υπόσχεση του υπουργού Υγείας για προσφορά εμβολιασμού προς όλους «μέχρι το καλοκαίρι».
Αναφερόμενη στην έλλειψη εμβολίων και στις καθυστερήσεις που σημειώνονται στον εμβολιασμό του πληθυσμού, η κυρία Merkel τόνισε ότι οφείλεται στο γεγονός ότι το εμβόλιο παρασκευάζεται τις εγκαταστάσεις της Pfizer, η οποία, όπως είπε, διοχετεύει την παραγωγή της κυρίως στην αμερικανική αγορά.
«Η BioNTech είναι μια start up εταιρία», είπε σχετικά η Καγκελάριος, αλλά εμφανίστηκε πεπεισμένη ότι θα παραδοθούν κανονικά οι υπεσχημένες 8,8 εκατομμύρια δόσεις εντός του α' τριμήνου του έτους.
«Δεν υπάρχουν πληροφορίες ότι δεν θα τηρηθεί αυτή η δέσμευση», πρόσθεσε, για να τονίσει ότι «μέχρι το τέλος του καλοκαιριού θα πρέπει όλοι στην Γερμανία να έχουν την δυνατότητα εμβολιασμού».
Το «ημερολογιακό» τέλος του καλοκαιριού είναι στις 21 Σεπτεμβρίου, είπε η κυρία Merkel, διευκρινίζοντας ταυτόχρονα ότι είναι άγνωστο το πόσοι θα θελήσουν τελικά να αξιοποιήσουν αυτή τη δυνατότητα.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης