Τελευταία Νέα
Διεθνή

Κομισιόν: Εγκρίθηκαν οι γερμανικές ενισχύσεις ύψους 12 δισ. ευρώ προς τις επιχειρήσεις

Κομισιόν: Εγκρίθηκαν οι γερμανικές ενισχύσεις ύψους 12 δισ. ευρώ προς τις επιχειρήσεις
Οι ενισχύσεις αφορούν τις ζημίες που υπέστησαν οι επιχειρήσεις τα διαστήματα Μαρτίου - Απριλίου και Νοεμβρίου - Δεκεμβρίου
Σχετικά Άρθρα
Ενέκρινε η Κομισιόν τις ενισχύσεις ύψους 12 δισεκατομμυρίων ευρώ της γερμανικής κυβέρνησης προς τις επιχειρήσεις για τις ζημιές που προκλήθηκαν λόγω του lockdown που επιβλήθηκε εξαιτίας της υγειονομικής κρίσης το 2020, σύμφωνα με ανακοίνωση που εξέδωσε την Πέμπτη 21 Ιανουαρίου 2021. 


Ανταγωνισμός

Η Επιτροπή, η οποία ελέγχει ότι οι ενισχύσεις προς τις επιχειρήσεις δεν θα δημιουργήσουν αθέμιτο ανταγωνιστικό πλεονέκτημα, υπογράμμισε στην ανακοίνωση ότι το γερμανικό εθνικό σχέδιο αποτέλεσε μια «αναλογική» απάντηση στην οικονομική ζημία που υπέστησαν οι εταιρείες και συνάδει με τους κανόνες της ΕΕ για τις κρατικές ενισχύσεις.
Με βάση το γερμανικό σχέδιο, παρέχεται στις επιχειρήσεις προς όλους τους τομείς αποζημίωση για ζημιές που προκλήθηκαν κατά τη διάρκεια των lockdowns που επιβλήθηκαν στη χώρα για τα διαστήματα Μαρτίου - Απριλίου και Νοεμβρίου - Δεκεμβρίου του περασμένου έτους.

Στο 75% του τζίρου

Η ενίσχυση περιλαμβάνει επιχορηγήσεις που καλύπτουν έως και το 100% των ζημιών που υπέστησαν ή το 75% του κύκλου εργασιών μιας εταιρείας το Νοέμβριο και τον Δεκέμβριο του 2019.
Ο επικεφαλής των αντιμονοπωλιακών αρχών της Ευρωπαϊκής Ένωσης, Margrethe Vestager, δήλωσε ότι τα μέτρα είναι συμπληρωματικά με το καθεστώς κρατικών ενισχύσεων, το οποίο έχει ήδη εγκριθεί από την ΕΕ, προσφέροντας ενισχύσεις έως και 4 εκατομμύρια ευρώ ανά εταιρεία.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης