Διεθνή

Macron προς Γάλλους πολίτες: Γίναμε ένα έθνος 66 εκατ. κατηγόρων, μην το παρακάνετε

Macron προς Γάλλους πολίτες: Γίναμε ένα έθνος 66 εκατ. κατηγόρων, μην το παρακάνετε
Έχουμε γίνει ένα έθνος 66 εκατομμυρίων κατηγόρων, δήλωσε προς τους Γάλλους ο Emmanuel Macron

Ο πρόεδρος της Γαλλίας Emmanuel Macron είπε σήμερα 21 Ιανουαρίου, πως οι Γάλλοι πολίτες απέκτησαν το συνήθειο να ασκούν κριτική σε οποιονδήποτε παίρνει πρωτοβουλία και προσπαθεί να οδηγήσει τη χώρα μπροστά.
Ο Macron δεν διευκρίνισε εάν αναφέρεται στον εαυτό του, όμως ένας από τους πολιτικούς αντιπάλους του δήλωσε πως τα σχόλια αυτά δείχνουν ότι ο Γάλλος ηγέτης έχει πληγωθεί από την κριτική σε βάρος της τετραετούς διακυβέρνησής του.
Μιλώντας σε μια ομάδα φοιτητών και ακαδημαϊκών σε πανεπιστήμιο του Παρισιού, ο Macron ανέφερε πως στη Γαλλία, υπάρχει «ένα αδιάκοπο κυνήγι λαθών.
Έχουμε γίνει ένα έθνος 66 εκατομμυρίων κατηγόρων».
«Αυτός δεν είναι ο τρόπος για να αντιμετωπίσει κανείς τις κρίσεις ή να προχωρήσει μπροστά.
Όλοι κάνουν λάθη καθημερινά».

Πληγώθηκε από την κριτική ο Macron

Ο Emmanuel Macron, ένας πρώην επενδυτικός τραπεζίτης, ηλικίας 43 ετών, ήλθε στην εξουσία το 2017 υποσχόμενος έναν νέο τρόπο άσκησης της πολιτικής.
Ωστόσο, μεγάλο μέρος της ατζέντας του των μεταρρυθμίσεων «πνίγηκε» στις μάχες με τα συνδικάτα και διαφωνίες ξέσπασαν ακόμα και μεταξύ των ίδιων των συμμάχων του.
Η διαχείρισή του της επιδημίας Covid-19 δίχασε την κοινή γνώμη, με ορισμένους να λένε ότι τα πήγε καλύτερα σε σύγκριση με άλλους Ευρωπαίους ηγέτες, ενώ άλλοι στη Γαλλία κατηγορούν την κυβέρνησή του για ανικανότητα.
Σύμφωνα με δημοσκόπηση του ινστιτούτου Ifop, η δημοτικότητα του Emmanuel Macron ανέρχεται τώρα σε ποσοστό 45%, μειωμένη από το 66%, όταν ανέλαβε προεδρικά καθήκοντα τον Μάιο του 2017.
Βρίσκεται αντιμέτωπος με προεδρικές εκλογές τον επόμενο χρόνο, όπου βασική αντίπαλός του ενδέχεται να είναι η ακροδεξιά Marine Le Pen.
Ο Gilbert Collard, μέλος του κόμματος της Λεπέν, είπε ότι ο Macron πρέπει να αποδεχθεί ότι η κριτική σε βάρος του επικεφαλής του κράτους είναι μέρος του να ζει κανείς σε μια δημοκρατία.
«Πληγώθηκε» από την κριτική σε βάρος του, ανέφερε ο Collard στο τηλεοπτικό δίκτυο BFMTV.
«Ανησυχώ για τον πρόεδρο».

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης