Τελευταία Νέα
Ενέργεια

Πτωτικά το πετρέλαιο λόγω της απρόσμενης αύξησης αποθεμάτων αργού στις ΗΠΑ - Στα 56,05 δολ/βαρέλι το brent

Πτωτικά το πετρέλαιο λόγω της απρόσμενης αύξησης αποθεμάτων αργού στις ΗΠΑ - Στα 56,05 δολ/βαρέλι το brent
Απώλειες για το πετρέλαιο μετά την απρόσμενη αύξηση αποθεμάτων αργού στις ΗΠΑ

Με απώλειες έκλεισαν οι τιμές πετρελαίου σήμερα 21/1 καθώς τα δεδομένα της βιομηχανίας έδειξαν μια απρόσμενη αύξηση αποθεμάτων αργού στις ΗΠΑ, γεγονός που δημιουργεί ανησυχία για την ζήτηση εν μέσω πανδημίας, αλλά οι ελπίδες για το οικονομικό πακέτο που έχει προτείνει ο πρόεδρος των ΗΠΑ Biden συγκρατούν τις απώλειες.
Τα αποθέματα αργού των ΗΠΑ αυξήθηκαν κατά 2,6 εκατομμύρια βαρέλια στην εβδομάδα έως τις 15 Ιανουαρίου, σύμφωνα με στοιχεία του Αμερικανικού Ινστιτούτου Πετρελαίου (API), σε σύγκριση με τις προβλέψεις των αναλυτών σε δημοσκόπηση του Reuters για πτώση 1,2 εκατομμυρίων βαρελιών.
Σημειώνεται πως η Αμερικανική Υπηρεσία Πληροφοριών Ενέργειας (EIA) αναμένεται να δημοσιεύσει την εβδομαδιαία έκθεση αποθέματος την Παρασκευή.
Εν τω μεταξύ, η κυβέρνηση του Biden έχει δεσμευτεί να περιορίσει τις εκπομπές διοξειδίου του άνθρακα και μεταξύ των πρώτων ενεργειών του ως προέδρου, ο Biden ανακοίνωσε την επανένταξη της χώρας στη συμφωνία του Παρισιού για την αποτροπή της κλιματικής αλλαγής και ανακάλεσε την άδεια για την κατασκευή του πετρελαιαγωγού Keystone XL.
Σε αυτό το κλίμα, το παγκόσμιο σημείο αναφοράς, πετρέλαιο τύπου Brent παράδοσης Μαρτίου κατέγραψε πτώση -0,05% στα 56,05 δολ. το βαρέλι.
Στην άλλη όχθη του Ατλαντικού, το αμερικανικό αργό τύπου WTI παράδοσης Μαρτίου κατέγραψε πτώση -0,49% στα 53,05 δολ. το βαρέλι.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης