Τελευταία Νέα
Διεθνή

Κίνα: Συναγερμός για το β’ κύμα κορωνοϊού σε Πεκίνο, Σανγκάη – Μαζικά τεστ και περιορισμοί

Κίνα: Συναγερμός για το β’ κύμα κορωνοϊού σε Πεκίνο, Σανγκάη – Μαζικά τεστ και περιορισμοί
Για 10η συνεχόμενη ημέρα καταγράφηκαν πάνω από 100 κρούσματα το τελευταίο 24ωρο
Σχετικά Άρθρα

Σε αυξημένη επιφυλακή παραμένουν οι υγειονομικές αρχές της Κίνας για το β’ κύμα της επιδημίας του κορωνοϊού, το οποίο εδώ και τουλάχιστον 10 ημέρες είναι σε έξαρση.
Ήδη οι ειδικοί έχουν σημάνει συναγερμό για το Πεκίνο και τη Σανγκάη, όπου ήδη εφαρμόζονται περιοριστικά μέτρα ενώ έχουν αρχίσει να γίνονται και μαζικά τεστ σε διάφορες περιοχές των δύο μεγαλουπόλεων.

Η γεωγραφία των κρουσμάτων

Το υπουργείο Υγείας της Κίνας ανακοίνωσε πως το τελευταίο 24ωρο κατέγραψε 103 νέες μολύνσεις έναντι 144 που ήταν την προηγούμενη ημέρα.
Αυτή ήταν η 10η συνεχόμενη ημέρα που τα ημερήσια κρούσματα ξεπέρασαν τα 100.
Από τις 103 μολύνσεις, οι 94 ήταν εγχώριας μετάδοσης.
Η επαρχία Χεϊλονγκτζιάνγκ κατέγραψε 47 μολύνσεις, η, επαρχία Τζιλίν 19, η Σαγκάη έξι και το Πεκίνο τρεις.
Στα νοσοκομεία της Κίνας νοσηλεύονται 1.674 ασθενείς με την COVID-19 (+76 σε σχέση με την προηγουμένη), εκ των οποίων 80 σε σοβαρή ή κρίσιμη κατάσταση (+12).
Επισήμως, οι νεκροί ανέρχονται σε 4.635 επί συνόλου 88.804 μολύνσεων.

Μαζικά τεστ

Στις συνοικίες του Πεκίνου όπου γίνονται μαζικά τεστ, μεγάλες ουρές σχηματίστηκαν έξω από διαγνωστικά κέντρα, ενώ στη Σανγκάη, μετά τον εντοπισμό δύο κρουσμάτων στις τάξεις του προσωπικού νοσοκομείου, αποφασίστηκε να υποβληθούν σε τεστ όλοι οι εργαζόμενοι στα νοσηλευτικά ιδρύματα της μεγαλούπολης.
Δεκάδες εκατομμύρια άνθρωποι τελούν υπό περιοριστικά μέτρα σε πόλεις του κινεζικού βορρά, καθώς οι αρχές ανησυχούν πως εάν υπάρχουν κρούσματα που δεν έχουν διαγνωστεί, οι συνέπειες θα μπορούσαν να είναι ανυπολόγιστες καθώς πλησιάζει η εορτή του σεληνιακού νέου έτους στα μέσα Φεβρουαρίου, όταν και εκατομμύρια πολίτες της Κίνας ταξιδεύουν στις ιδιαίτερες πατρίδες τους

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης