Τελευταία Νέα
Διεθνή

Δικαστικά εναντίον της Pfizer θα κινηθεί η Πολωνία για το εμβόλιο κατά του κορωνοϊού

Δικαστικά εναντίον της Pfizer θα κινηθεί η Πολωνία για το εμβόλιο κατά του κορωνοϊού

Η Πολωνία έλαβε 176.000 δόσεις, περίπου 50% λιγότερες από αυτές που ανέμενε από την Pfizer 

Σχετικά Άρθρα
Την νομική οδό φαίνεται πως θα ακολουθήσει και η Πολωνία μετά τις περικοπές κατά σχεδόν 50% των δόσεων του εμβολίου της Pfizer που έφτασαν στη χώρα.
Aν η αμερικανική φαρμακοβιομηχανία Pfizer δεν παραδώσει στην Πολωνία όλες τις δόσεις του εμβολίου της κατά της covid-19 για τις οποίες έχει δεσμευτεί, η Βαρσοβία ενδέχεται να κινηθεί νομικά εναντίον της τον επόμενο μήνα, όπως δήλωσε σήμερα (22/1) ένας κυβερνητικός εκπρόσωπος.
Η Pfizer, που ανέπτυξε το εμβόλιό της κατά της covid-19 σε συνεργασία με τη γερμανική BioNTech, μείωσε αυτή την εβδομάδα τον αριθμό των παρτίδων που διανέμει στην ΕΕ.

Προειδοποιήσεις και από την Ιταλία

Νωρίτερα αυτή την εβδομάδα η Ιταλία ανακοίνωσε ότι εξετάζει το ενδεχόμενο να κινηθεί νομικά εναντίον της Pfizer, εν μέσω αυξανόμενης αγανάκτησης για τις επιπτώσεις των μειωμένων προμηθειών στα προγράμματα εμβολιασμού των χωρών.
Τη Δευτέρα  η Πολωνία έλαβε 176.000 δόσεις του εμβολίου των Pfizer/BioNTech, περίπου 50% λιγότερες από αυτές που ανέμενε, επεσήμαναν οι αρχές.
Χθες Πέμπτη 21/1 ο Πολωνός υπουργός Υγείας, δήλωσε ότι οι υπολειπόμενες δόσεις θα αρχίσουν να παραδίδονται από τα μέσα Φεβρουαρίου.
Η Pfizer και η BioNTech δεν έχουν σχολιάσει την εξέλιξη αυτή πέρα από μια ανακοίνωση την προηγούμενη εβδομάδα στην οποία ανέφεραν ότι θα μειωθούν οι παραδόσεις, καθώς γίνονται προσπάθειες να αυξηθεί η παραγωγή των εμβολίων στην Ευρώπη.

Μειωμένες δόσεις και στην Ρουμανία 

Η Ρουμανία θα παραλάβει το 50% του προγραμματισμένου όγκου αυτήν την εβδομάδα και οι προμήθειες θα βελτιωθούν σταδιακά, με τις παραδόσεις να μην επιστρέφουν σε κανονικά επίπεδα έως τα τέλη Μαρτίου 2021, είπε στο Reuters ο αναπληρωτής υπουργός Υγείας.
Την ίδια ώρα η κυβέρνηση της Τσεχίας προετοιμάζεται για το ενδεχόμενο η αναστάτωση αυτή να διαρκέσει εβδομάδες, επιβραδύνοντας την εκστρατεία εμβολιασμών.
«Πρέπει να αναμένουμε ότι θα υπάρξει μια μείωση στον αριθμό των ανοικτών ραντεβού για εμβολιασμούς τις επόμενες τρεις εβδομάδες», δήλωσε ο υπουργός Υγείας της χώρας σε δημοσιογράφους σήμερα, με τις παραδόσεις της Pfizer να μειώνονται κατά περίπου 15% αυτήν την εβδομάδα και έως 30% για τις επόμενες δύο εβδομάδες.
Ορισμένες χώρες εκτιμούν πως μπορούν να διαχειριστούν την κατάσταση.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης