Τελευταία Νέα
Διεθνή

CDC: Το διάστημα μεταξύ των δόσεων των εμβολίων μπορεί να παραταθεί

CDC: Το διάστημα μεταξύ των δόσεων των εμβολίων μπορεί να παραταθεί
«H κατάσταση είναι τεταμένη» δήλωσε ο επικεφαλής επιδημιολόγος των ΗΠΑ, δρ. Anthony Fauci
Σχετικά Άρθρα
Αμερικανοί αξιωματούχοι των δημόσιων υγειονομικών υπηρεσιών δήλωσαν ότι μια δεύτερη δόση του εμβολίου κατά της COVID-19 θα μπορούσε να χορηγηθεί έως και έξι εβδομάδες μετά την πρώτη δόση, στις περιπτώσεις που δεν είναι δυνατόν να γίνει αμέσως το εμβόλιο.
Στις περισσότερες περιπτώσεις, το προτεινόμενο διάστημα μεταξύ των δόσεων που φθάνει τις τρεις εβδομάδες για το εμβόλιο της Pfizer και τις τέσσερις εβδομάδες για το εμβόλιο της Moderna θα πρέπει να τηρείται, ανέφεραν τα αμερικανικά Κέντρα για τον Έλεγχο και την Πρόληψη Νόσων (CDC) στις κατευθυντήριες γραμμές που εξέδωσαν χθες.
Ωστόσο, "κάποιες φορές η κατάσταση είναι τεταμένη, όπου είναι δύσκολο να είναι ακριβώς στην ώρα του", δήλωσε ο επικεφαλής επιδημιολόγος των ΗΠΑ δρ. Anthony Fauci σήμερα στο CNN.
"Δεν βλέπω μεγάλο πρόβλημα με αυτό (τη σύσταση των έξι εβδομάδων) εάν η κατάσταση επί τόπου σημαίνει ότι η πίεση είναι τέτοια που δεν μπορείς να έχεις 28 ημέρες ή 21 ημέρες", δήλωσε ο Fauci.
Η Βρετανία έχει αρχίσει να τοποθετεί τις δόσεις σε απόσταση έως και 12 εβδομάδων, παρά τα περιορισμένα στοιχεία, λέγοντας ότι η κίνηση μπορεί να βοηθήσει περισσότερους ανθρώπους να λάβουν μια πρώτη προστασία.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης