Τελευταία Νέα
Πολιτική

Το ΜέΡΑ25 κατηγορεί την ΕΛΣΤΑΤ για «αλχημείες» στα στοιχεία για την ανεργία

Το ΜέΡΑ25 κατηγορεί την ΕΛΣΤΑΤ για «αλχημείες» στα στοιχεία για την ανεργία
ΜέΡΑ25: «Αλχημείες» από την ΕΛΣΤΑΤ στα στοιχεία για την ανεργία

Για «μεθοδολογία με την οποία η ΕΛΣΤΑΤ παραχαράσσει την πραγματικότητα», κάνει λόγο το ΜέΡΑ 25 αναφερόμενο στα ποσοστά ανεργίας στη χώρα μας και επαναλαμβάνει τη θέση του για «ανάκτηση εθνικής κυριαρχίας επί της ΕΛΣΤΑΤ, υπό δημόσιο αλλά όχι υπουργικό έλεγχο».
Σε σχετική ανακοίνωσή του το ΜέΡΑ 25 αναφέρει ότι «βάσει των στοιχείων Δεκεμβρίου 2020 που δημοσιοποίησε προσφάτως ο ΟΑΕΔ, στο μητρώο ανέργων του Οργανισμού είναι εγγεγραμμένοι 1.181.296 άνθρωποι.
Αυτό σημαίνει ότι η ανεργία στη χώρα μας αγγίζει το 26% του εργατικού δυναμικού.
Από την άλλη, η ελεγχόμενη από την τρόικα, δήθεν ανεξάρτητη ΕΛΣΤΑΤ, "βρίσκει" ότι οι άνεργοι ήταν 786.439 και το αντίστοιχο ποσοστό 16,7% (Οκτώβριος 2020).
Πρόκειται για διαφορά της τάξεως των 400.000 ανθρώπων ή περίπου 10% του εργατικού δυναμικού!».
Το ΜέΡΑ 25 επισημαίνει στην συνέχεια ότι «ως απάντηση στο σχόλιο του γραμματέα του ΜέΡΑ25 Γ. Βαρουφάκη ότι πρόκειται για "αλχημεία μνημονιακών αριθμών", η ΕΛΣΤΑΤ εξέδωσε ανακοίνωση, με την οποία όχι μόνο προσπαθεί να περιβάλλει με επιστημονικοφανή μεθοδολογικό μανδύα αυτό το ψεύδος, αλλά επιπλέον φτάνει στο σημείο να ισχυριστεί ότι αυτές οι 400 χιλιάδες συμπολίτες μας ΔΕΝ είναι άνεργοι, αλλά απλώς επιθυμούν να απολαμβάνουν "τα προνόμια του ΟΑΕΔ"!
Με άλλες λέξεις, η ΕΛΣΤΑΤ μας λέει ότι ο ΟΑΕΔ σπαταλά δημόσιο χρήμα σε δήθεν άνεργους, αφού θεωρεί το 1/3 των εγγεγραμμένων στον ΟΑΕΔ ως μη "πραγματικά" άνεργους!»
«Η μεθοδολογία με την οποία η ΕΛΣΤΑΤ παραχαράσσει την πραγματικότητα είναι απόρροια των επιλογών της τρόικας εξωτερικού και εσωτερικού που αποσκοπούν στην προώθηση της "μερικής ανεργίας" σε μια οικονομία όπου θα κυριαρχεί το outsourcing», αναφέρει το ΜέΡΑ25.
Δεν είναι τυχαίο, σημειώνει, ότι «τα πρόσφατα νομοθετήματα κινούνται στην κατεύθυνση της "δανεικής εργασίας" που είχε υπαγορεύσει ο ΣΕΒ.
Ούτω πως η πανδημία μετατρέπεται σε ευκαιρία για απόλυτη άρση της εναπομείνασας προστασίας της εργασίας».

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης