Τελευταία Νέα
Αναλύσεις – Εκθέσεις

Fitch: Ο νέος επικεφαλής του CDU θα συνεχίσει την ατζέντα της Merkel

Fitch: Ο νέος επικεφαλής του CDU θα συνεχίσει την ατζέντα της Merkel
Σχόλιο της Fitch Ratings για τον νέο επικεφαλής του CDU
Η εκλογή του Armin Laschet ως νέου επικεφαλής του κυβερνώντος κόμμα της Γερμανίας, CDU, εξασφαλίζει την ευρεία συνέχεια της πολιτικής της Angela Merkel σε βασικά δημοσιονομικά και ευρωπαϊκά ζητήματα, αναφέριε σε σχόλιό της η Fitch Ratings, διευκρινίζοντας ωστόσο ότι οι ακριβείς επιλογές θα εξαρτηθούν από το εκλογικό αποτέλεσμα και στο εγγύς μέλλον θα παραμείνουν σε μεγάλο βαθμό εξαρτώμενες από τη διάρκεια και τη σοβαρότητα της πανδημίας.
Μία βασική πρόκληση για τον Armin Laschet θα είναι να γεφυρωθούν οι διαφορές εντός του κόμμαρτος, σημειώνει ο αμερικανικός οίκος αξιολόγησης.
«Η εκλογή του Armin Laschet σηματοδοτεί ότι οι οικονομικές και δημοσιονομικές πολιτικές θα πρέπει να παραμείνουν σε γενικές γραμμές ευθυγραμμισμένες με εκείνες της κας Merkel, όπως και η θέση της για τις ευρωπαϊκές και εξωτερικές υποθέσεις.
Κερδίζοντας την ηγεσία, ο Laschet βρίσκεται σε ισχυρή θέση για να γίνει ο υποψήφιος που το CDU και το CSU θα επιλέξουν για την καγκελαρία.
Αλλά θα πρέπει να κερδίσει υποστήριξη για την υποψηφιότητά του από το CSU σε μια εποχή που ο αρχηγός του, ο πρωθυπουργός της Βαυαρίας, Markus Soder, προηγείται στις δημοσκοπήσεις.
Οι εθνικές εκλογές στις 26 Σεπτεμβρίου θα είναι οι πρώτες σε 16 χρόνια χωρίς την Angela Merkel», σημειώνεται.
Ο οίκος υπενθυμίζει ότι η αξιολόγηση «AAA» της Γερμανίας δεν βασίζεται σε κανένα συγκεκριμένο εκλογικό αποτέλεσμα.
Η άποψη του οίκου είναι ότι η αρκετά ισχυρή συναίνεση μεταξύ των κομμάτων σχετικά με την κατεύθυνση της εσωτερικής πολιτικής και τα μεγάλα ευρωπαϊκά ζητήματα, θα διασφαλίσει τη μεσοπρόθεσμη δημοσιονομική και οικονομική συνέχεια.
«Το δεύτερο κύμα της πανδημίας και η αργή έναρξη του προγράμματος εμβολιασμού παρουσιάζουν σημαντικούς βραχυπρόθεσμους κινδύνους για την ανάπτυξη και τα δημοσιονομικά αποτελέσματα.
Ο υπουργός Οικονομικών Scholz δήλωσε πρόσφατα ότι η δημοσιονομική στήριξη σε εταιρείες και υπαλλήλους θα συνεχιστεί όσο χρειάζεται.
Η επανάληψη των μέτρων δημοσιονομικής στήριξης θα μπορούσε να οδηγήσει σε ευρύτερο δημοσιονομικό έλλειμμα το 2021».
Image
Image
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης