Τελευταία Νέα
Πολιτική

Δημοσκόπηση ALCO: Προβάδισμα 15 μονάδων για ΝΔ - Προηγείται με 39%, έναντι 23,9% του ΣΥΡΙΖΑ

Δημοσκόπηση ALCO: Προβάδισμα 15 μονάδων για ΝΔ - Προηγείται με 39%, έναντι 23,9% του ΣΥΡΙΖΑ
Στην πρόθεση ψήφου, η ΝΔ λαμβάνει 39% έναντι 23,9% του ΣΥΡΙΖΑ, ενώ τρίτο αναδεικνύεται το Κίνημα Αλλαγής, με 5,9%,
Σχετικά Άρθρα

Πάνω από 15 μονάδες είναι η διαφορά μεταξύ της Νέας Δημοκρατίας και ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία, σύμφωνα με νέα δημοσκόπηση της εταιρείας ALCO, η οποία παρουσιάστηκε στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του τηλεοπτικού σταθμού OPEN.
Συγκεκριμένα, στην πρόθεση ψήφου,
η ΝΔ λαμβάνει 39% έναντι
ο ΣΥΡΙΖΑ 23,9%, ενώ τρίτο αναδεικνύεται
το Κίνημα Αλλαγής, με 5,9%, ακολουθεί
το ΚΚΕ με 5,7%,
η Ελληνική Λύση με 4,1%, ενώ 
το ΜέΡΑ25 λαμβάνει (2,7%) ποσοστό κάτω του ορίου εισόδου στη Βουλή.
Α.png
Εμφατικό είναι και το προβάδισμα του πρωθυπουργού και προέδρου της ΝΔ Κυριάκου Μητσοτάκη στην ερώτηση περί καταλληλότερου πρωθυπουργού, με 45%, έναντι 30% που απαντά "κανέναν" και 21% του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Αλέξη Τσίπρα.
Το 44% των πολιτών κρίνουν ότι στον πρόσφατο ανασχηματισμό έπρεπε να γίνουν άλλες και περισσότερες αλλαγές, ενώ το 18% κρίνει ότι αυτές που έγιναν ήταν οι σωστές.
Β.png
Το 48% των πολιτών δηλώνουν μη-ικανοποιημένοι από τα μέτρα της κυβέρνησης Μητσοτάκη για την αντιμετώπιση της πανδημίας του κορωνοϊού, έναντι 43%, που δηλώνουν ικανοποίημένοι.
Το 45% θεωρεί ανεπαρκή τα μέτρα στήριξης έναντι των οικονομικών επιπτώσεων της πανδημίας, έναντι 41% που τα θεωρεί επαρκή.
Το ποσοστό των πολιτών που δηλώνουν ότι θα εμβολιαστούν αμέσως μόλις γίνει διαθέσιμο και για τους ίδιους το εμβόλιο κατά του κορωνοϊού έχει αυξηθεί εντυπωσιακά τον Ιανουάριο σε σχέση με την αντίστοιχη έρευνα του Δεκεμβρίου, σε 48% από 33%, ενώ μικρή μείωση (σε 17% από 19%) παρουσιάζει και το ποσοστό όσων δηλώνουν ότι δεν θα εμβολιαστούν.
Γ.png
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης