Τελευταία Νέα
Διεθνή

Βρετανία (Κορωνοϊός): Επιθετικότερη και πιο θανατηφόρα η βρετανική μετάλλαξη επισημαίνει ο επιστημονικός σύμβουλος Ρ.Valance

Βρετανία (Κορωνοϊός): Επιθετικότερη και πιο θανατηφόρα η βρετανική μετάλλαξη επισημαίνει ο επιστημονικός σύμβουλος Ρ.Valance
Σε σύγκριση με τον παλιό ιό, φαίνεται ότι υπάρχει αυξημένος κίνδυνος για εκείνους που έχουν τη νέα παραλλαγή, είπε ο επιστημονικός σύμβουλος Ρ.Valance
Σχετικά Άρθρα

Υπάρχουν ενδείξεις ότι οι άνθρωποι οι οποίοι προσβλήθηκαν από τη λεγόμενη «βρετανική παραλλαγή» της Covid-19 έχουν αυξημένο κίνδυνο θανάτου, δήλωσε σήμερα 22 Ιανουαρίου, ο επικεφαλής επιστημονικός σύμβουλος της βρετανικής κυβέρνησης Patrick Valance καθώς αποδεικνύεται επιθετικότερη και ενδεχομένως πιο θανατηφόρα.
«Σε σύγκριση με τον παλιό ιό», φαίνεται ότι υπάρχει «αυξημένος κίνδυνος για εκείνους που έχουν τη νέα παραλλαγή», είπε ο Valance σε συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε.
«Αν πάρουμε (…) έναν άνδρα γύρω στα 60, κατά μέσο όρο ο κίνδυνος είναι ότι για κάθε 1.000 ανθρώπους (σ.σ. αυτής της ηλικιακής ομάδας) που θα προσβληθούν, περίπου οι 10 αναμένεται ότι, δυστυχώς, θα πεθάνουν από τον ιό.
Με τη νέα παραλλαγή, από τους 1.000 μολυσμένους ανθρώπους, ενδέχεται να πεθάνουν γύρω στους 13 ή 14», εξήγησε.
Ο πρωθυπουργός Boris Johnson, από την πλευρά του, είπε ότι η κυβέρνηση δεν μπορεί να εξετάσει το ενδεχόμενο χαλάρωσης του λοκντάουν όσο ο αριθμός των μολύνσεων παραμένει στα σημερινά, υψηλά επίπεδα και μέχρι να υπάρξουν ενδείξεις ότι το πρόγραμμα εμβολιασμού λειτουργεί.
Αντιθέτως, δεν απέκλεισε το ενδεχόμενο να ληφθούν πρόσθετα μέτρα «για να προστατευθούν τα σύνορα», όπως είπε, «επειδή δεν θέλουμε, μετά από όλη αυτήν την προσπάθεια που καταβάλλουμε στη χώρα (…) να το διακινδυνεύσουμε επιτρέποντας να περάσει μια νέα παραλλαγή» του νέου κορωνοϊού.
Εφόσον επιτευχθεί κάποια πρόοδος στη μείωση των κρουσμάτων, το πρώτο πράγμα που θα επαναλειτουργήσει στη χώρα είναι τα σχολεία.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης