Τελευταία Νέα
Διεθνή

Ρωσία: Η αστυνομία συνέλαβε 20 υποστηρικτές του Navalny σε διαδήλωση στη Μόσχα

Ρωσία: Η αστυνομία συνέλαβε 20 υποστηρικτές του Navalny σε διαδήλωση στη Μόσχα
Άλλοι 200 συνελήφθησαν σε διαδηλώσεις σε πολλές πόλεις οι οποίες διαλύθηκαν βίαια από τις αρχές
Σχετικά Άρθρα

Σε συλλήψεις υποστηρικτών του Alexei Navalny που συγκεντρώνονται στην κεντρική πλατεία Πούσκιν της Μόσχας, μετά την προτροπή του, προχωρά η αστυνομία της Μόσχας.
Ο Navalny που συνελήφθη μετά την επιστροφή του από το Βερολίνο όπου νοσηλευόταν μετά από απόπειρα δολοφονίας του, και βρίσκεται στη φυλακή, ζήτησε από τους υποστηρικτές του να διαδηλώσουν κατά της κράτησής του και του ρώσου προέδρου Putin.
Μια ώρα πριν από την διαδήλωση, η οποία προβλεπόταν να ξεκινήσει στις 14:00 τοπική ώρα (13:00 ώρα Ελλάδος), αστυνομικοί από την υπηρεσία αντιμετώπισης ταραχών, συλλαμβάνουν έναν έναν τους ανθρώπους που υποψιάζονταν ότι ήθελαν να συμμετάσχουν στην διαδήλωση και τους έβαζαν σε κλούβες, σύμφωνα με δημοσιογράφους του AFP.
Τουλάχιστον 20 άνθρωποι έχουν συλληφθεί μέχρι τώρα, χωρίς να σημειωθούν συγκρούσεις, μπροστά σε ένα πλήθος δημοσιογράφων.

Διαδηλώσεις και συλλήψεις σε όλη τη Ρωσία

Οι δυνάμεις της τάξης της ρωσικής πρωτεύουσας είχαν προειδοποιήσει ότι θα διαλύσουν "χωρίς καθυστέρηση" οποιαδήποτε παράνομη συγκέντρωση.
Αλλού στη Ρωσία, τουλάχιστον 200 άνθρωποι συνελήφθησαν σε διαδηλώσεις που έγιναν σε πολλές πόλεις με τη συμμετοχή εκατοντάδων ανθρώπων, οι οποίες διαλύθηκαν βίαια από τις αρχές.
Η ρωσική αστυνομία είχε ήδη συλλάβει αυτήν την εβδομάδα, εν όψει των κινητοποιήσεων υπέρ του Navalny κορυφαίους συμμάχους του, δύο από τους οποίους καταδικάστηκαν χθες Παρασκευή σε μικρές ποινές φυλάκισης.Ο 44χρονος Navalvy, ο οποίος έχει τεθεί υπό κράτηση ως τουλάχιστον τις 15 Φεβρουαρίου, συνελήφθη στις 17 Ιανουαρίου αμέσως μετά την επιστροφή του στη Ρωσία από τη Γερμανία, όπου παρέμεινε για 5 μήνες ενώ βρισκόταν σε ανάρρωση μετά από απόπειρα δολοφονίας με δηλητήριο, για την οποία κατηγορεί το Κρεμλίνο.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης