Τελευταία Νέα
Άμυνα – Διπλωματία

Σε Κρήτη και Γαύδο ο Στεφανής: Αντιμέτωπη με προκλητικές συμπεριφορές η χώρα

Σε Κρήτη και Γαύδο ο Στεφανής: Αντιμέτωπη με προκλητικές συμπεριφορές η χώρα

Το Επιτηρητικό Φυλάκιο (ΕΦ) «ΓΑΥΔΟΥ», το οποίο ενεργοποιήθηκε τον Αύγουστο 2020, σε πολύ σύντομο χρονικό διάστημα μετά τη λήψη της σχετικής απόφασης, με τη συνεργασία των τοπικών αρχών του Δήμου, επισκέφτηκε το Σάββατο 23/1 ο Υφυπουργός Εθνικής Άμυνας,  Αλκιβιάδης Στεφανής.
Ο κ. Στεφανής συνομίλησε με το προσωπικό και μαζί επικοινώνησαν τηλεφωνικά με τον Υπουργό Εθνικής Άμυνας Νικόλαο Παναγιωτόπουλο, για ανταλλαγή ευχών.
Κατά την επίσκεψή του στη Γαύδο, συναντήθηκε με τη Δήμαρχο κ. Λίλιαν Στεφανάκη, καθώς και με τοπικές αρχές και κατοίκους, οι οποίοι τον ενημέρωσαν για την τρέχουσα κατάσταση του νησιού.
Συζητήθηκε το θέμα του εμβολιασμού και καθορίστηκε σε συνεργασία με το Υπουργείο Υγείας η διαδικασία, καθώς και η χρονική περίοδος πραγματοποίησης αυτού.

stefanis1.JPG

Η επίσκεψη στην Κρήτη

Ο κ. Στεφανής επισκέφτηκε ένα 24ωρο νωρίτερα το Ηράκλειο Κρήτης.
Ειδικότερα, την Παρασκευή 22 Ιανουαρίου 2021 μετέβη στο Στρατόπεδο «ΔΑΣΚΑΛΟΓΙΑΝΝΗ», όπου παρακολούθησε την Τελετή Αποφοίτησης των Δοκίμων Εφέδρων Αξιωματικών (ΔΕΑ) 2020 Ε΄ ΕΣΣΟ στη Σχολή Εφέδρων Αξιωματικών Πεζικού (Σ.Ε.Α.Π.).
Στη συνέχεια, εγκαινίασε τους δύο νέους Ξενώνες της Φρουράς Ηρακλείου.
Η επιτυχημένη συνεργασία του Υπουργείου Εθνικής Άμυνας με δύο ιδιώτες για την ανακαίνιση του κτηρίου και η παροχή υποστήριξης του έργου από την Περιφέρεια Κρήτης και τον Δήμο Ηρακλείου, συμβάλουν στην εξυπηρέτηση των αναγκών του στρατιωτικού και πολιτικού προσωπικού που θα διαμένουν στους Ξενώνες.
stefanis2.JPG

«Η Πατρίδα, με πλήρη συναίσθηση της ιστορικής της ευθύνης, επιλέγει τον δρόμο του διαλόγου»

Στον χαιρετισμό του στην Τελετή Αποφοίτησης των ΔΕΑ, ο Υφυπουργός Εθνικής Άμυνας μεταξύ άλλων ανέφερε ότι «καλείστε σήμερα να υπηρετήσετε την Πατρίδα φέροντας την τιμημένη στολή του Έλληνα Αξιωματικού, σε ένα ιδιαίτερο για τον ελληνισμό χρονικό και ιστορικό σταυροδρόμι, με τη χώρα να βρίσκεται αντιμέτωπη με προκλητικές συμπεριφορές, απειλές χρήσης στρατιωτικής ισχύος, ανυπόστατες θεωρίες για διεκδίκηση χερσαίου και θαλάσσιου χώρου και αμφισβήτηση των εθνικών κυριαρχικών της δικαιωμάτων.
Σ’ αυτές τις συνθήκες, η Πατρίδα, με πλήρη συναίσθηση της ιστορικής της ευθύνης, επιλέγει τον δρόμο του διαλόγου και της νομιμότητας, προασπίζοντας τα συμφέροντά της στη βάση των αρχών του Διεθνούς Δικαίου και του ευρωπαϊκού κεκτημένου.
Παράλληλα όμως, διαθέτει σύγχρονες, αποτελεσματικές και ισχυρές Ένοπλες Δυνάμεις που επιτρέπουν την εφαρμογή της εξωτερικής πολιτικής της χώρας με σύνεση, σταθερότητα, ψυχραιμία, αποφασιστικότητα, αλλά και εθνική αυτοπεποίθηση, καθιστώντας με αυτόν τον τρόπο την Ελλάδα παράγοντα ευημερίας και ασφάλειας για την ευρύτερη περιοχή της Νοτιοανατολικής Μεσογείου».

Ακολουθεί ο χαιρετισμός του Αλκ. Στεφανή στην Τελετή Αποφοίτησης των ΔΕΑ:
«Νέοι Δόκιμοι Έφεδροι Αξιωματικοί,
Η σημερινή ημέρα είναι ιδιαίτερη και ξεχωριστή για όλους μας. Με την τελετή αποφοίτησης εισέρχεστε στη μεγάλη οικογένεια των Αξιωματικών του Ελληνικού Στρατού και καλείστε να δοκιμαστείτε με τη νέα σας ιδιότητα στις Μονάδες.
Δεχθείτε αυτή την πρόκληση ως προσωπικό στοίχημα, ώστε να ανταποκριθείτε επιτυχώς στα σοβαρά καθήκοντα που πρόκειται να αναλάβετε.
Μελετήστε το έργο που ζητά η Πατρίδα να επιτελέσετε, κατανοήστε το μέγεθος των ευθυνών σας, συνειδητοποιήστε τη μεγάλη τιμή που περιποιεί σε εσάς η επιλογή σας ως Έφεδρων Αξιωματικών του Στρατού μας και ενεργήστε ανάλογα, ώστε να σταθείτε στο ύψος των προσδοκιών, των ανδρών των τμημάτων που θα διοικήσετε, αλλά και των Διοικητών σας.
Προσπαθήστε να είστε το παράδειγμα για τους υφισταμένους σας, γιατί μόνο έτσι θα κατορθώσετε να γίνετε αποδεκτοί και να επιτύχετε στα καθήκοντά σας. Από εσάς εξαρτάται να καταξιωθείτε στις Μονάδες που μετατίθεστε.
Για την πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Εθνικής Άμυνας, το ανθρώπινο δυναμικό αποτελεί το πολυτιμότερο οπλικό μας σύστημα και τον σημαντικότερο πολλαπλασιαστή ισχύος των Ένοπλων Δυνάμεων, και συνεπώς το ειλικρινές ενδιαφέρον, ο αξιοπρεπής και δίκαιος χειρισμός του και η κατάλληλη αξιοποίησή του αποτελούν προτεραιότητα κάθε επιπέδου Διοίκησης.
Να είστε βέβαιοι ότι καθ΄ όλη τη διάρκεια της θητείας σας θα αποτελείτε το κέντρο του ενδιαφέροντος των Διοικητών σας, οι οποίοι προσβλέπουν σ΄ εσάς για την εκτέλεση της αποστολής των Μονάδων τους.
Να φανείτε δυνατοί απέναντι στις προκλήσεις και να συμβάλλετε ενεργά στην αντιμετώπισή τους με πάθος, καρτερία και επιμονή.
Να δείχνετε υπευθυνότητα, ενδιαφέρον και ενεργό συμμετοχή σε όλες τις δράσεις που θα σας ανατίθενται.
Να πειθαρχείτε στις διαταγές των ανωτέρων σας.
Να προσέχετε την υγεία σας σε μια κρίσιμη περίοδο παγκόσμιας υγειονομικής κρίσης.
Να είστε σίγουροι ότι σε μερικά χρόνια από σήμερα, η περίοδος της θητεία σας ως Αξιωματικοί του Στρατού θα αποτελεί ένα κεφάλαιο της ζωής σας, το οποίο θα αναπολείτε με νοσταλγία και υπερηφάνεια.
Καλείστε σήμερα να υπηρετήσετε την Πατρίδα φέροντας την τιμημένη στολή του Έλληνα Αξιωματικού, σε ένα ιδιαίτερο για τον ελληνισμό χρονικό και ιστορικό σταυροδρόμι, με τη χώρα να βρίσκεται αντιμέτωπη με προκλητικές συμπεριφορές, απειλές χρήσης στρατιωτικής ισχύος, ανυπόστατες θεωρίες για διεκδίκηση χερσαίου και θαλάσσιου χώρου και αμφισβήτηση των εθνικών κυριαρχικών της δικαιωμάτων.
Σ’ αυτές τις συνθήκες, η Πατρίδα, με πλήρη συναίσθηση της ιστορικής της ευθύνης, επιλέγει τον δρόμο του διαλόγου και της νομιμότητας, προασπίζοντας τα συμφέροντά της στη βάση των αρχών του Διεθνούς Δικαίου και του ευρωπαϊκού κεκτημένου.
Παράλληλα όμως, διαθέτει σύγχρονες, αποτελεσματικές και ισχυρές Ένοπλες Δυνάμεις που επιτρέπουν την εφαρμογή της εξωτερικής πολιτικής της χώρας με σύνεση, σταθερότητα, ψυχραιμία, αποφασιστικότητα, αλλά και εθνική αυτοπεποίθηση, καθιστώντας με αυτόν τον τρόπο την Ελλάδα παράγοντα ευημερίας και ασφάλειας για την ευρύτερη περιοχή της Νοτιοανατολικής Μεσογείου.

Νέοι Δόκιμοι Έφεδροι Αξιωματικοί,

Ενστερνιστείτε τις στρατιωτικές αρετές, αντιμετωπίστε όλες τις προκλήσεις με αισιοδοξία, χαμόγελο, άριστες ανθρώπινες σχέσεις και πνεύμα νικητή και επιδείξτε ενδιαφέρον και υπευθυνότητα καθ’ όλη τη διάρκεια της θητείας σας.
Καταβάλετε συστηματικές, άοκνες προσπάθειες και εργαστείτε με ζήλο ώστε να ανταποκριθείτε στην ύψιστη τιμή, που αποτελεί η εκπλήρωση του καθήκοντος προς την Πατρίδα.
Σας προτρέπω, από τα βάθη της καρδιάς μου, να αισθανθείτε υπερήφανοι για την επιλογή σας να γίνετε Αξιωματικοί και εύχομαι σε εσάς και τις οικογένειές σας υγεία, δύναμη και κουράγιο για τον ωραίο αγώνα που από σήμερα αρχίζετε και με τη βοήθεια του Θεού. Κάθε επιτυχία στην αποστολή σας.
Τελειώνοντας, θα ήθελα η σημερινή ημέρα να αφιερωθεί στη μνήμη του λεβέντη Κρητικού Εφέδρου Ταξιάρχου Στυλιανού Κιαγιαδάκη, ενός αγνού βρακοφόρου πατριώτη, με άδολη αγάπη για τις Ένοπλες Δυνάμεις, που ήταν πάντα παρών στις εκδηλώσεις της Σχολής και αφιέρωσε τη ζωή του στη Πατρίδα».

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης