Τελευταία Νέα
Πολιτική

Κίνημα Αλλαγής: Συνεχίζει τον εμπαιγμό των δικηγόρων η κυβέρνηση

Κίνημα Αλλαγής: Συνεχίζει τον εμπαιγμό των δικηγόρων η κυβέρνηση

Κυβέρνηση αθετεί και πάλι τις υποσχέσεις της και αρνείται την άμεση καταβολή του χορηγήματος στους δικηγόρους", τονίζει το Κίνημα Αλλαγής

Σχετικά Άρθρα

"Η στάση της Κυβέρνησης απέναντι στο δικηγορικό σώμα είναι πρωτοφανής στην αδιαλλαξία και την προκλητικότητά της", τονίζει σε ανακοίνωσή του ο Τομέας Δικαιοσύνης του Κινήματος Αλλαγής.
Όπως σημειώνει το ΚΙΝΑΛ,πανδημία προκάλεσε πρωτοφανή μείωση στα εισοδήματα των δικηγόρων, οι οποίοι αποτελούν έναν από τους σκληρότερα πληγέντες κλάδους, αφού είναι σε όλους γνωστό ότι τα Δικαστήρια ήταν κλειστά ή υπολειτουργούσαν κατά το μεγαλύτερο μέρος του 2020.
Παρά τις συνεχείς υποσχέσεις της, η Κυβέρνηση επέδειξε χαρακτηριστική αδιαφορία για τη στήριξη των δικηγόρων, με αποτέλεσμα ένα μεγάλο μέρος τους να αδυνατεί σήμερα να καλύψει βασικές ανάγκες".
Όπως σημειώνει το ΚΙΝΑΛ, "η στάση της Κυβέρνησης απέναντι στο δίκαιο αίτημα για την καταβολή του συμβολικού και ελάχιστου χορηγήματος 400 ευρώ από τον ειδικό λογαριασμό του ΟΑΕΔ του ν. 3986/2011 είναι χαρακτηριστική της απαξιωτικής αυτής στάσης της.
Παρά το γεγονός ότι ο κλάδος βρίσκεται σε κατάσταση de facto ανεργίας τους τελευταίους 10 μήνες, η Κυβέρνηση αθετεί και πάλι τις υποσχέσεις της και αρνείται την άμεση καταβολή του χορηγήματος στους δικηγόρους, καθυστερώντας συστηματικά και βάζοντας απαράδεκτα και άδικα περιοριστικά κριτήρια, με σκοπό την μείωση του προς διάθεση ποσού και τον αποδεκατισμό των δικαιούχων.
Και όλα αυτά τη στιγμή που το συγκεκριμένο βοήθημα δεν θα επιβάρυνε καν τον κρατικό προϋπολογισμό, αφού ο συγκεκριμένος λογαριασμός δημιουργήθηκε με χρήματα των ίδιων των δικηγόρων και λοιπών επιστημόνων, μέσω ειδικής εισφοράς υπέρ ΟΑΕΔ, που τους έχει επιβληθεί, ύψους 120 ευρώ ετησίως".
"Η στάση της Κυβέρνησης απέναντι στο δικηγορικό σώμα είναι πρωτοφανής στην αδιαλλαξία και την προκλητικότητά της.
Ως τέτοια την καταδικάζουμε απερίφραστα και καλούμε τους αρμόδιους Υπουργούς να την μεταβάλουν, έστω και τώρα", καταλήγει το Κίνημα Αλλαγής.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης