Τελευταία Νέα
Οικονομία

Τα επόμενα βήματα άρσης των περιοριστικών μέτρων - Γεωργιάδης: Δεν είναι ακόμα η ώρα της εστίασης

Τα επόμενα βήματα άρσης των περιοριστικών μέτρων - Γεωργιάδης: Δεν είναι ακόμα η ώρα της εστίασης

Τι θα γίνει με χιονοδρομικά, εστίαση και μετακινήσεις

Σχετικά Άρθρα

Τα επόμενα βήματα για την άρση των περιοριστικών μέτρων, πάντα σύμφωνα με τις εισηγήσεις των ειδικών και τα επιδημιολογικά δεδομένα, δρομολογεί η κυβέρνηση, μετά την επιστροφή των μαθητών στα γυμνάσια και τα λύκεια από την 1η Φεβρουαρίου.
Τελευταίος που θα ανοίξει, όπως φαίνεται, θα είναι ο χώρος της εστίασης, ενώ η συζήτηση για το άνοιγμα των χιονοδρομικών κέντρων έχει μεν ξεκινήσει το τελευταίο διάστημα, ωστόσο φαίνεται πως πηγαίνει πιο πίσω.
Βούληση του κυβερνητικού επιτελείου και του υπουργείου Ανάπτυξης και Επενδύσεων, όπως αναφέρει δημοσίευμα της εφημερίδας Realnews, είναι να λειτουργήσουν για να μη χάσουν εντελώς τη χρονιά, ωστόσο υπάρχουν «αγκάθια», με κυριότερο αυτό της μετακίνησης από νομό σε νομό.
Παράλληλα, αποτελεί σύνθετη εξίσωση το άνοιγμα των χιονοδρομικών, αφού σύμφωνα με το ίδιο δημοσίευμα, τα σαλέ θα είναι κλειστά και οι διαμένοντες σε ξενοδοχεία θα πρέπει να λύσουν και το θέμα της εστίασης, κάτι που φέρνει στο προσκήνιο το ενδεχόμενο να δουλέψουν όσα εστιατόρια βρίσκονται εντός των ξενοδοχείων.

Περί μετακινήσεων

Στο τραπέζι των συζητήσεων υπάρχει το σενάριο μετά τα μέσα Φεβρουαρίου να επιτραπεί η μετακίνηση από νομό σε νομό για όσους είναι απαραίτητη, εφόσον το επιτρέψουν τα επιδημιολογικά δεδομένα, έτσι ώστε να εξυπηρετηθούν τα χιονοδρομικά κέντρα, αλλά και όσοι πάνε για κυνήγι ή ψάρεμα.
Σε περίπτωση που δοθεί το «πράσινο φως» στις μετακινήσεις από νομό σε νομό, κάτι που μπορεί να γίνεται και με sms στο 13033, θα συνεχίσει να ισχύει η νυχτερινή απαγόρευση της κυκλοφορίας μετά τις 21:00.

Για εστίαση – Γεωργιάδης: Δεν είναι ακόμα η ώρα

Ο τελευταίος που θα ανοίξει, σύμφωνα με τον σχεδιασμό, θα είναι ο χώρος της εστίασης.
Οι εκπρόσωποι της εστίασης και του ευρύτερου χώρου επιθυμούν να ανοίξουν με ασφάλεια χωρίς να χρειαστεί να ξανακλείσουν.
Οι συζητήσεις για την εστίαση τοποθετούνται μέσα στον Μάρτιο.
Ήδη, οι εκπρόσωποι του χώρου στη συζήτηση που είχαν μέσα στην εβδομάδα με την ηγεσία του υπουργείου Ανάπτυξης συμφώνησαν να τα ξαναπούν μέχρι τις 10 Φεβρουαρίου και να φέρουν ένα σχετικό σχέδιο.
«Δεν είναι ακόμα η ώρα της εστίασης», ξεκαθαρίζει άλλωστε ο υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων, Άδωνις Γεωργιάδης , σε συνέντευξή του στην Realnews.
Προσθέτει πως «και οι ίδιοι οι εκπρόσωποι της εστίασης επιμένουν ότι ο μήνας Φεβρουάριος δεν ενδείκνυται για το άνοιγμά τους.
Λόγω των καιρικών συνθηκών και των μέτρων κατά του κορωνοιού, η δυνατότητα να εξυπηρετήσουν στον εξωτερικό χώρο θα είναι πάρα πολύ περιορισμένη και η δυναμικότητα των επιχειρήσεων, ακόμα και αν ανοίξουν, θα είναι πάρα πολύ χαμηλή.
Η εστίαση και τα καφέ θα έρθουν σε επόμενο χρόνο».
Επιπλέον, ο κ. Γεωργιάδης επισημαίνει ότι ετοιμάζεται πρόγραμμα ΕΣΠΑ για να βοηθηθούν οι επιχειρήσεις που βρίσκονται σε περιοχές με παρατεταμένη καραντίνα, ενώ για τον χειμερινό τουρισμό πως είναι κλάδος που  απασχολεί και « στόχος μας είναι να τους βοηθήσουμε όπως κάναμε, άλλωστε, για κάθε προηγούμενο εποχικό κλάδο που συναντήσαμε».

Κινήθηκε καλά η πρώτη εβδομάδα της αγοράς

«Για όλα υπάρχει σχέδιο», τονίζει ο κ. Γεωργιάδης και ξεκαθαρίζει πως «πρώτο μας μέλημα είναι η αποφυγή του να έρθει το τρίτο κύμα του κορωνοιού στην Ελλάδα» και «άρα, κάθε μας απόφαση λαμβάνεται υπό αυτό το πρίσμα».
Αφού υπογραμμίζει ότι η πρώτη εβδομάδα της αγοράς κινήθηκε εξαιρετικά καλά και ξεπέρασε κάθε προσδοκία όσον αφορά τους τζίρους, προθέτει ότι πήγε πολύ καλά και ως προς την τήρηση των μέτρων.
«Η πειθαρχία των πολιτών και η εφαρμογή των μέτρων είναι που έχουν φέρει αυτή τη συγκριτική επιτυχία.
Και φυσικά, οι ίδιοι οι επιχειρηματίες, οι οποίοι επίσης έχουν τηρήσει τα μέτρα και ορισμένες μεγάλες αλυσίδες έχουν πάρει μάλιστα και πιο προωθημένες πρωτοβουλίες», αναφέρει ο υπουργός.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης