Τελευταία Νέα
Διεθνή

Σύμβουλος του ΠΟΥ και του Biden αποκαλύπτει: Ο κορωνοιός διέρρευσε από εργαστήριο στο Wuhan της Κίνας

Σύμβουλος του ΠΟΥ και του Biden αποκαλύπτει: Ο κορωνοιός διέρρευσε από εργαστήριο στο Wuhan της Κίνας
Εδώ και πολλούς μήνες διεθνή μέσα έχουν στοχοποιήσει την Κίνα και το Κέντρο Ιολογίας του Wuhan ως υπαίτιο για το παγκόσμιο χάος του covid 19
Σχετικά Άρθρα

Εδώ και πολλούς μήνες, υπάρχουν δημοσιεύματα που στοχοποιούν το εργαστήριο ιολογίας του Wuhan στην Κίνα ότι από εκεί ξεκίνησε το παγκόσμιο χάος, η διαρροή του κορωνοιού ή Covid 19.
Το εργαστήριο του Wuhan έχει στοχοποιηθεί ότι πραγματοποιούσε πειράματα σε κορωνοιούς ενώ συνδέεται και με βιολογικά όπλα.
Ο Trump ήδη από τον Μάρτιο του 2020 είχε στοχοποιήσει το Wuhan ενώ κατηγορούσε την Κίνα για απόκρυψη στοιχείων, χαρακτηρίζοντας τον κορωνοιό ως ιό του Κομουνιστικού Κόμματος της Κίνας.

Το υποστηρίζουν και οι δημοκρατικοί

Ένας σύμβουλος της Παγκόσμιας Οργάνωσης Υγείας (ΠΟΥ) που είχε προηγουμένως εργαστεί υπό τον Πρόεδρο Clinton και τον τότε γερουσιαστή Joe Biden έσπασε τη σιωπή του για την προέλευση της πανδημίας COVID-19.
Ο Jamie Metzl - ο οποίος υπηρέτησε ως Αναπληρωτής Διευθυντής Προσωπικού στην Επιτροπή Εξωτερικών Σχέσεων υπό τον Biden (2001-2003), αφού υπηρέτησε στο Συμβούλιο Εθνικής Ασφάλειας (1997-1999) και το State Department (1999-2001) υπό τον Clinton, περίμενε μέχρι τρεις ημέρες μετά τα εγκαίνια του Biden για να αναφέρει ότι πιστεύει ότι το COVID-19 ήταν πιθανότατα μια τυχαία διαρροή από το εργαστήριο ιολογίας του Wuhan.
Δεν υπάρχουν αναμφισβήτητες αποδείξεις, δήλωσε ο Metzl, ο οποίος διορίστηκε στη συμβουλευτική επιτροπή του ΠΟΥ για την επεξεργασία του ανθρώπινου γονιδιώματος το 2019.
«Κατά τη γνώμη μου, η άποψη ότι υπήρξε διαρροή από το εργαστήριο του Wuhan είναι πολύ ισχυρή»

Ψέματα ότι ξεκίνησε από μόλυνση στην αγορά θαλασσινών του Wuhan

Τι γίνεται με την αρχική θεωρία ότι όλα αυτά ξεκίνησαν από την αγορά θαλασσινών στο Wuhan;
Αυτό ήταν ψέμα.
Και η κινεζική κυβέρνηση γνώριζε πολύ νωρίς ότι αυτό ήταν ψέμα. Και έτσι, εν όψει συντριπτικών στοιχείων τον Μάιο του 2020, η κινεζική κυβέρνηση άλλαξε τη θέση της.
H ανθεκτικότητα του κορωνοιού – Covid 19 αποδεικνύει ότι δημιουργήθηκε σε εργαστήριο ιολογίας.

To State Department στοχοποιεί το εργαστήριο του Wuhan της Κίνας ως υπαίτιο του κορωνοιού

Το αμερικανικό State Department έχει στοιχεία που υποστηρίζουν ότι ο κορωνοιός διέφυγε από εργαστήριο ιολογίας του Wuhan της Κίνας.
Το υπουργείο Εξωτερικών των ΗΠΑ αποκάλυψε ότι έχουν νέες πληροφορίες ότι ο κορωνοιός διέφυγε από το Ινστιτούτο ιολογίας του Wuhan (WIV) στην Κίνα.
Το υπουργείο Εξωτερικών ανακοίνωσε ότι, ενώ δεν έχουν προσδιορίσει εάν η πανδημία COVID-19 "ξεκίνησε μέσω επαφής με μολυσμένα ζώα ή ήταν αποτέλεσμα ατυχήματος σε εργαστήριο στο Wuhan της Κίνας," η κυβέρνηση των ΗΠΑ "έχει λόγος να πιστεύουμε ότι αρκετοί ερευνητές στο Ινστιτούτο ιολογίας του Wuhan αρρώστησαν το φθινόπωρο του 2019, πριν από την πρώτη εντοπισμένη περίπτωση της επιδημίας, με συμπτώματα που συνάδουν τόσο με το COVID-19 όσο και με τις κοινές εποχιακές ασθένειες.
HPA_USA_bnS.png

Στο επίκεντρο η Batwoman

Η Shi Zhengli ιολόγος στο Ινστιτούτο ιολογίας του Wuhan γνωστή ως «Batwoman», είχε τεθεί στο μικροσκόπιο από το 2015 λόγω της δουλειάς της εξέταζε παραλλαγές κορωνοιών από νυχτερίδες μέσω της έρευνας και το κατά πόσο μολύνουν τους ανθρώπους.
Σύμφωνα με το State Department, «ξεκινώντας τουλάχιστον το 2016 - και χωρίς ένδειξη ότι τα πειράματα είχαν σταματήσει πριν από το ξέσπασμα του COVID-19 - οι ερευνητές στο Ινστιτούτο ιολογίας του Wuhan πραγματοποίησαν πειράματα που αφορούσαν το RaTG13, δηλαδή κορωνοιό νυχτερίδων που αναγνωρίστηκε από το Ινστιτούτο ιολογίας του Wuhan τον Ιανουάριο του 2020 ως το πλησιέστερο δείγμα του στο SARS-CoV-2 (96,2% ομοιότητα).
Το Ινστιτούτο ιολογίας του Wuhan δημοσίευσε ρεκόρ διεξαγωγής ερευνών στο πείραμα «gain-of-function» για κορωνοιούς.
Αλλά το Ινστιτούτο ιολογίας του Wuhan δεν φαίνεται να ήταν διαφανές ή συνεπές σχετικά με το αρχείο του σχετικά με τη μελέτη ιών που μοιάζουν περισσότερο με τον ιό COVID-19, συμπεριλαμβανομένου του RaTG13.
Να σημειωθεί ότι ο ιός RaTG13 προήλθε από δείγμα στην επαρχία Γιουνάν το 2013 από νυχτερίδες… αφού αρκετοί ανθρακωρύχοι πέθαναν από ασθένεια που μοιάζει με τον SARS.
zhengli_BN_sss.png

Το State Department σημείωσε περαιτέρω ότι «η μυστικότητα αποτελεί συνήθη πρακτική για το Πεκίνο», προσθέτοντας ότι «για πολλά χρόνια οι Ηνωμένες Πολιτείες έχουν εκφράσει δημόσια ανησυχίες σχετικά με τα βιολογικά όπλα των κινέζων.
Παρά το γεγονός ότι το Ινστιτούτο ιολογίας του Wuhan παρουσιάζεται ως πολιτικός φορέας και όχι στρατιωτικός, οι Ηνωμένες Πολιτείες έχουν αποφασίσει ότι Ινστιτούτο ιολογίας του Wuhan έχει συνεργαστεί με τον στρατό της Κίνας.
Το Ινστιτούτο ιολογίας του Wuhan έχει συμμετάσχει σε διαβαθμισμένες έρευνες, συμπεριλαμβανομένων πειραμάτων σε πειραματόζωα, για λογαριασμό του κινεζικού στρατού τουλάχιστον από το 2017.

Τι είχε αναφέρει πριν μήνες ο Luc Montagnier που ανακάλυψε τον ιό του Aids


Την ώρα που αυξάνονται οι φωνές αλλά και οι θεωρίες συνωμοσίας διεθνώς για την προέλευση του νέου κορωνοϊού Covid-19, ο νομπελίστας επιστήμονας Δρ Luc Montagnier που ανακάλυψε τον ιό τoυ Aids, HIV, το 1983 υποστηρίζει πως ο νέος κορωνοϊός COVID-19 είναι ανθρώπινο δημιούργημα και έχει διαφύγει από το εργαστήριο της Wuhan όπου γινόταν δοκιμές για την ανάπτυξη εμβολίου κατά του ιού Aids.
Ο βραβευμένος με το Νόμπελ Ιατρικής του 2008 καθηγητής Luc Montagnier, ισχυρίζεται ότι ο SARS-CoV-2 είναι ένας ιός που απελευθερώθηκε κατά λάθος από το εργαστήριο στο Wuhan της Κίνας και αυτό γιατί ήταν γνωστό στην επιστημονική κοινότητα πως Κινέζοι ερευνητές δούλευε με κορωνοϊούς καθώς τους χρησιμοποιούσαν στην εργασία τους για την ανάπτυξη εμβολίου κατά του AIDS.
Υποστηρίζει μάλιστα, ότι θραύσματα από το DNA του HIV βρέθηκαν στο γονιδίωμα του SARS-CoV-2.
«Με τον συνάδελφό μου, βιομαθηματικό Jean-Claude Perez, αναλύσαμε προσεκτικά το γονιδίωμα αυτού του ιού», εξηγεί ο Luc Montagnier, σε συνέντευξη για το περιοδικό Pourquoi Docteur, προσθέτοντας ότι και άλλοι βάδισαν στο ίδιο μονοπάτι έρευνας με μας, όλοι βρήκαμε θραύματα, αλλά οι άλλοι ερευνητές αναγκάστηκαν να ανακαλέσουν λόγω πιέσεων.
«Ινδοί ερευνητές έχουν ήδη προσπαθήσει να δημοσιεύσουν τα αποτελέσματα των αναλύσεων του που έδειξαν ότι αυτό το γονιδίωμα κορωνοϊού περιείχε αλληλουχίες ενός άλλου ιού,… του ιού HIV (ο ιός του AIDS), αλλά αναγκάστηκαν να αποσύρουν τα ευρήματά τους καθώς η πίεση από τη κυρίαρχη άποψη που προβάλλεται από τα μέσα, ήταν πολύ μεγάλη», είπε .
Στο ερώτημα αν προήλθε από κάποιον ασθενή μολυσμένο με τον ιό του HIV, ο Luc Montagnier, απάντησε, πως αυτό δεν μπορεί να γίνει σε καμμία περίπτωση, γιατί για να εισαχθεί μια ακολουθία κυττάρων HIV στο γονιδίωμα του νέου κορωνοϊού, «απαιτούνται μοριακά εργαλεία που υπάρχουν για τέτοιες διαδικασίες μόνο σε εργαστήριο.»
Ωστόσο, όπως διαβεβαιώνει για εκείνον ο ιός παράχθηκε στο εργαστήριο στα πλαίσια μιας εργασίας αναζήτησης εμβολίου για το AIDS και η διαφυγή ήταν καθαρό ατύχημα.
Γεγονός που μένει να επιβεβαιωθεί ενώ δίνει μία άλλη διάσταση στη παγκόσμια διαμάχη και τις θεωρίες συνωμοσίας περί της προέλευσης του ιού SARS-CoV-2 που έχει ξεσπάσει.

Υπήρχαν στοιχεία αλλά... τους αποκαλούσαν ψεκασμένους όσους ανέφεραν ότι ο κορωνοιός είναι εργαστηριακός


Αυξάνονται οι ενδείξεις ότι το ινστιτούτο ιολογίας του Wuhan της Κίνας ευθύνεται για τον Κορωνοιό και ότι πραγματοποιούσαν μυστικά – παράνομα πειράματα και από λάθος… χάθηκε ο έλεγχος.
Ο Scott Burke, διευθύνων σύμβουλος της εταιρίας Groundhog παρουσίασε ένα χρονοδιάγραμμα για να κατανοήσουμε τους δεσμούς – αμφισβητούμενους ή μη - μεταξύ του COVID-19 και του HIV και του Ινστιτούτου Ιολογίας του Wuhan.
Υπάρχει το πρωτότυπο SARS, το οποίο είναι ένας τύπος κορωνοϊού.
Το SARS μολύνει τα κύτταρα μέσω του υποδοχέα ACE2 σε ξενιστές.
Η πρωτεΐνη S spike διαδραματίζει βασικό ρόλο στον τρόπο με τον οποίο ο ιός μολύνει τα κύτταρα.
Κάθε μία από τις μικρές αιχμές που περιβάλλουν τον κοροναϊό είναι μια πρωτεΐνη S.
Αυτό είναι που δίνει στον κορωνοιό ή Covid 19 το όνομα κορώνα - στέμμα.
Μετά το πρώτο ξέσπασμα του SARS, σημειώθηκε χιονοστιβάδα κορωνοιών.
Το 2007, μια ομάδα ερευνητών με έδρα το Wuhan, σε συνεργασία με ένα εργαστήριο της Αυστραλίας, διεξήγαγε μια μελέτη για τον SARS, έναν κορωναϊό τύπου SARS και τον HIV-1 το γνωστό Aids.
Οι ερευνητές διαπίστωσαν ότι εάν σημειωθούν μικρές αλλαγές στην πρωτεΐνη S, τότε αλλάζει η δράση και η λειτουργία του SARS-CoV.

Τα πειράματα στο Wuhan και η σύνδεση με HIV

Στο εργαστήριο ιολογίας του Wuhan αποφάσισαν να δημιουργήσουν έναν ψευδοϊό, όπου ουσιαστικά έβαζαν έναν κορωνοιό τύπου SARS σε ένα κύτταρο μολυσμένο με HIV.
Κατάφεραν μέσω πειραμάτων σε νυχτερίδες να φθάσουν σε ένα αποτέλεσμα.
12 χρόνια μετά ...
Ένας νέος κορωνοιός αρχίζει να σαρώνει τον πλανήτη και είναι πολύ πιο μολυσματικός από τους προηγούμενους ιούς.
Το σημείο μηδέν για αυτή την επιδημία (δεν είναι ο πρώτος άνθρωπος, που έχει κρούσμα) αλλά η αγορά τροφίμων του Wuhan.
Η αγορά θαλασσινών της Wuhan απέχει 20 μίλια από το Εργαστήριο ιολογίας στο Wuhan Institute of Virology.
Ορισμένοι επιστήμονες από το Νέο Δελχί των Ινδιών αποκάλυψαν ότι ο COVID-19 έχει μια μοναδική αλληλουχία από περίπου 1.378 νουκλεοτιδή ζεύγη που δεν συναντώνται στους κορωνοϊούς.
Ισχυρίστηκαν ότι εντοπίζουν γενετικές ομοιότητες σε αυτό το μοναδικό υλικό μεταξύ του COVID-19 και του HIV-1.
Μετά την κριτική που δέχθηκαν οι ινδοί επιστήμονες την μελέτη τους την απέσυραν οικειοθελώς, αφήνοντας να εννοηθεί ότι θα αναθεωρήσουν τις εκτιμήσεις τους.
Όμως ορισμένες πηγές υποστηρίζουν ότι ο νέος κορωνοιός που έχει πλήξει τον πλανήτη μελετήθηκε στο Wuhan Virology Institute και παρόλο που ισχυρίζονται ότι ανακαλύφθηκε το 2013, δεν δημοσιεύθηκε ούτε μοιράστηκε με την επιστημονική κοινότητα παρά μόνο μετά την ιατρική μελετών των Ινδών επιστημόνων, στις 27 Ιανουαρίου 2020.
Ένα επιπλέον στοιχείο είναι ότι τα πειράματα διεξάγονταν με σκοπό να βρεθεί ένας ιός που θα επιτίθετο στον ιό HIV1 ώστε να τον εξολοθρεύσει και επίσης έγιναν πολλά πειράματα σε νυχτερίδες επειδή έχουν κάποια ειδικά χαρακτηριστικά.
https://www.zerohedge.com/s3/files/inline-images/2020-03-01_17-35-03.jpg?itok=sx5HcBiE
https://www.zerohedge.com/s3/files/inline-images/ER-2nBOWAAYFqkd.jpg?itok=2N1XhKyw
https://www.zerohedge.com/s3/files/inline-images/ER-208pWsAAwyQB.jpg?itok=L6zgpl4Q
https://www.zerohedge.com/s3/files/inline-images/2020-03-01_17-57-47.jpg?itok=YxZqEInD

Ο ρόλος του Tian Junhua

Ποιος ευθύνεται για την πανδημία του κορωνοιού…. ο Tian Junhua ερευνητής στο κέντρο ιολογίας από το Wuhan της Κίνας αναφέρει η Washington Times τον Μάιο του 2020
Οι ερευνητές της κινεζικής κυβέρνησης απομόνωσαν περισσότερους από 2.000 νέους ιούς, συμπεριλαμβανομένων των θανάσιμων κορωνοιών σε επιστημονικές έρευνες που πραγματοποίησαν μόλις τρία μίλια από μια αγορά άγριων ζώων που θεωρείται το σημείο μηδέν καθώς ήταν το επίκεντρο της πανδημίας του COVID-19
Πολλά κινεζικά κρατικά μέσα ενημέρωσης τους τελευταίους μήνες εστίασαν στο Wuhan και ειδικά σε ένα έναν βασικό ερευνητή στο Wuhan, τον Tian Junhua, που θεωρείται ότι αυτός είναι που παρήγαγε τον φονικό κορωνοιό.
Το στέλεχος του κορωνοϊού που μολύνει σήμερα εκατοντάδες χιλιάδες ανθρώπων παγκοσμίως, προήλθε από μετάλλαξη ιού που αναγνωρίστηκε σε νυχτερίδα.
Το κέντρο ιολογίας του Wuhan απομόνωσε αυτόν τον κορωνοιό από την νυχτερίδα άρα η σχέση νυχτερίδας και κέντρου ιολογίας του Wuhan αρχίζει να συνδέεται.   
Η ακριβής προέλευση του ιού, ωστόσο, παραμένει μυστήριο με βάση τα επίσημα στοιχεία.
Αυτή είναι μια από τις χειρότερες συνωμοσίες κατά της ανθρώπινης ιστορίας και τώρα ο κόσμος αντιμετωπίζει μια παγκόσμια πανδημία δηλώνουν αμερικανοί και επισημαίνουν ότι η Κίνα πρέπει να λογοδοτήσει για την πανδημία.

Η θεωρία περί θαλασσινών δεν ευσταθεί

Ένα βίντεο που δημοσιεύτηκε στο διαδίκτυο τον Δεκέμβριο 2019 δείχνει τον Tian Junhua μέσα σε σπηλιές στην επαρχία Hubei λαμβάνοντας δείγματα από τις νυχτερίδες και να τις αποθηκεύει σε φιαλίδια.
Η έρευνα αυτή χρηματοδοτείτο από την κινεζική κυβέρνηση.
Δεν είμαι γιατρός, αλλά εργάζομαι για να θεραπεύσω και να σώσω ανθρώπους λέει ο Tian Junhua στο βίντεο.
«Δεν είμαι στρατιώτης, αλλά εργάζομαι για να προστατεύσω, θέλω να δημιουργήσω μια αόρατη εθνική γραμμή άμυνας».
Κινέζοι αξιωματούχοι έχουν αναφέρει ότι ο κορωνοιός πιθανότατα μεταδόθηκε από άγρια ζώα σε ανθρώπους στην αγορά πώλησης θαλασσινών στο Huanan της Wuhan, κοντά στο Wuhan Centers for Disease Control and Prevention (CDC) στο κέντρο ιολογίας.
Εάν ισχύει αυτό, τότε γιατί η κινεζική κυβέρνηση επιτρέπει σε πάγκους να πουλάνε νυχτερίδες και σκορπιούς που θεωρούνται εδέσματα στην Κίνα;
Κινέζοι αξιωματούχοι αρνήθηκαν να παράσχουν δείγματα των στελεχών του κορωναϊού σε Αμερικανούς ερευνητές λίγο μετά την εμφάνιση της Πανδημίας και δεν επέτρεψαν σε διεθνείς ειδικούς για ασθένειες να επισκεφθούν το Wuhan για εβδομάδες.

Πως χρησιμοποιούσαν τις νυχτερίδες;

Ένα κινεζικό βίντεο με τίτλο "Νεολαία στη φύση - Αόρατος Εχθρός" καταγράφει τους ερευνητές που ασχολούνται με τον χειρισμό των νυχτερίδων που φέρουν θανατηφόρους ιούς.
Το video επτά λεπτών μπορεί να υπερηφανεύεται για το γεγονός ότι η Κίνα έχει "αναλάβει ηγετικό ρόλο" στην παγκόσμια έρευνα σχετικά με τους ιούς και έχει αποκαλύψει πάνω από 2.000 ιούς τα τελευταία 12 χρόνια, ακόμη και αυτό που προκαλεί σοβαρό οξύ αναπνευστικό σύνδρομο (SARS).
Ο θανατηφόρος ιός πίσω από την νέα πανδημία ονομάζεται SARS Coronavirus-2 ο οποίος όντως εντοπίστηκε σε νυχτερίδες.
Πριν από τις ανακαλύψεις της Κίνας, περίπου 2.284 είδη ιών είχαν βρεθεί τα προηγούμενα χρόνια, σύμφωνα με το βίντεο.
Τα κινεζικά κρατικά μέσα ενημέρωσης αποκάλυψαν ότι ο Tian Junhua μάλλον δεν φορούσε προστατευτικά γάντια και στολή σε μια σπηλιά και ως εκ τούτου ήρθε σε επαφή με τα ούρα της νυχτερίδας.
Προκειμένου να αποφευχθεί η μόλυνση μιας ασθένειας, τέθηκε σε καραντίνα για 14 ημέρες - την ίδια συνιστώμενη περίοδο για τα άτομα που εκτίθενται στο νέο στέλεχος COVID-19.
Ο Tian Junhua εργάζεται για το γραφείο πρόληψης και ελέγχου βιολογικών ασθενειών μέσα στο Wuhan CDC.
Σύμφωνα με έκθεση του Μαϊου του 2017 από την Wuhan Evening News, ο κ. Tian έχει συγκεντρώσει χιλιάδες νυχτερίδες για ερευνητικές εργασίες σχετικά με τους κορωνοιούς από το 2012.
Οι νυχτερίδες έχουν μεγάλο αριθμό άγνωστων ιών στο σώμα τους», είπε.
Όσο πιο διεξοδική είναι η έρευνά μας για τα νυχτερίδα, τόσο καλύτερα θα είναι για την ανθρώπινη υγεία
Ο ερευνητής έχει επίσης συγκεντρώσει ιούς από τσιμπούρια, ποντίκια και σφήκες.

Ο Tian Junhua είχε λάβει μέτρα

Μετά το περιστατικό έκθεσης του στα ούρα της νυχτερίδας, είπε ο Tian Junhua, ότι διατηρούσε μια ασφαλή απόσταση από τη σύζυγό του.
Εφόσον δεν αισθάνομαι άρρωστος κατά τη διάρκεια της περιόδου επώασης των 14 ημερών, μπορώ να πω ότι είμαι τυχερός και να ξεφύγω από την μόλυνση είχε αναφέρει ο Tian Junhua.
Η έκθεση του Wuhan ανέφερε ότι η συλλογή των δειγμάτων έρευνας ήταν δύσκολη, επικίνδυνη και δύσκολο να χρηματοδοτηθεί.
Η Shenzhen News, μια έκδοση της Κομμουνιστικής Ένωσης Νεολαίας της Γκουανγκντόνγκ, περιέγραψε πως τον Δεκέμβριο 2019 ο Tian Junhua αανζητούσε μέσα σε σπηλιές τους ιούς των νυχτερίδων αλλά και τσιμπούρια με στόχο να δημιουργήσει εμβόλια.
Η έκθεση ανέφερε ότι σχεδόν 2.000 ιοί που ανακαλύφθηκαν στην Κίνα τα τελευταία 12 χρόνια σχεδόν διπλασίασαν τον συνολικό αριθμό γνωστών ιών παγκοσμίως.
Μια αναζήτηση στην ιστοσελίδα CDC Wuhan από τη νέα επιδημία του κορωνοϊού δεν περιέχει καμία αναφορά στον Tian Junhua ή στο έργο του.
Έχει συμμετάσχει σε δύο τουλάχιστον επιστημονικές μελέτες σχετικά με τον ιό Wuhan και τον αντίκτυπό του.
Οι προσπάθειες να βρουν τον Tian Junhua δεν ήταν επιτυχείς.
Ένας αξιωματούχος του υπουργείου Εξωτερικών των ΗΠΑ δήλωσε ότι οι εκθέσεις σχετικά με τον Tian Junhua και ο ρόλος του στην εργασία με τους ιούς των νυχτερίδων συνδέονται με την πανδημία του κορωνοιού.
Ζει και εργάζεται στο CDC του Wuhan, εκατοντάδες μέτρα από την αγορά Huanan", ανέφερε ο αξιωματούχος.
Η Κίνα τα τελευταία χρόνια είχε εμμονή με τους ιούς.
Κάποιοι Αμερικανοί και διεθνείς επιστήμονες έχουν απορρίψει αναφορές που συνδέουν τον κορωνοιό με ένα από τα ερευνητικά εργαστήρια της Κίνας.
Επιμένουν ότι ο ιός προήλθε από την φύση και απλά κάποιος μολύνθηκε και στη συνέχεια άρχισε να εξαπλώνεται από άτομο σε άτομο.
Αλλά άλλοι λένε ότι ο κορωνοιός έχει εντυπωσιακά υψηλό αριθμό μεταλλάξεων και αυτό αποδεικνύει ότι ο ιός μπορεί να έχει δημιουργηθεί σε εργαστήριο στην Κίνα και με κάποιο τρόπο να προκάλεσε την μόλυνση.

Τι ανέφεραν ερευνητές βιοασφάλειας

Ο ερευνητής της βιοασφάλειας Richard Ebright, καθηγητής του πανεπιστημίου Rutgers στο Ινστιτούτο Μικροβιολογίας του Waksman, δήλωσε ότι ο κορωνοϊός πίσω από την πανδημία είναι 96,2% παρόμοιος με τον ιό που ανακάλυψε το Ινστιτούτο Ιολογίας του Wuhan το 2013.
Ο ιός θα μπορούσε να έχει μεταφερθεί φυσικά από ζώο σε άνθρωπο αλλά θα μπορούσε επίσης να είχε προέλθει και από το εργαστήριο.
Ιοί τύπου κορωνοιού συλλέγονται και μελετώνται από εργαστήρια σε πολλά μέρη της Κίνας - συμπεριλαμβανομένου του Wuhan Municipal CDC και του Ινστιτούτου Ιολογίας της Wuhan επομένως, η πρώτη ανθρώπινη μόλυνση θα μπορούσε επίσης να προήλθε από ατύχημα στο εργαστήριο.
Πριν το ξέσπασμα της Πανδημίας άλλοι δυο κορωνοϊοί στην Κίνα μελετήθηκαν σε εγκαταστάσεις βιολογικής ασφάλειας 2 (BSL-2) - όχι στο εργαστήριο BSL-4 υψηλής ασφάλειας στο Ινστιτούτο Ιολογίας της Wuhan - το οποίο έχει ελάχιστη προστασία απέναντι στην μόλυνση.
Η συλλογή, η καλλιέργεια, η απομόνωση ή η μόλυνση των ζώων στο BSL-2 με ιό που έχει τα χαρακτηριστικά μετάδοσης του ιού της τρέχουσας πανδημίας θα δημιουργούσε υψηλό κίνδυνο τυχαίας μόλυνσης
Ο Ebright είπε ότι το κινεζικό βίντεο δείχνει εργαζόμενους στο Wuhan CDC κάτω από τις υποδείξεις του Tian Junhua με ανεπαρκή ατομικό προστατευτικό εξοπλισμό και επικίνδυνες πρακτικές, συμπεριλαμβανομένων εκτεθειμένων προσώπων και καρπών και χωρίς γυαλιά ή ασπίδες προσώπου.
Τέτοιες πρακτικές θα δημιουργούσαν σημαντικό κίνδυνο μόλυνσης από ιό που έχει ιδιότητες μετάδοσης παρόμοιες με εκείνες του ιού της επιδημίας, ανέφερε.
Ο Ebright δήλωσε ότι στοιχεία του 2017 και το βίντεο του 2019 δείχνουν ότι θα μπορούσε να υπάρξει τυχαία μόλυνση.
Περιλαμβάνουν την ακούσια έκθεση σε σπήλαια ή εργαστήρια από άτομα χωρίς σωστή προστασία, τυχαία μόλυνση κατά τη διάρκεια της διαμετακόμισης από τις σπηλιές ή εργαστήρια κ.α.
Ο Kenneth Plante, αναπληρωτής διευθυντής του Παγκόσμιου Κέντρου Αναφοράς για τους Ιούς στο Ιατρικό κέντρο του Πανεπιστημίου του Τέξας στο Galveston, δήλωσε ότι αμφέβαλε ότι ο νέος ιός προέρχεται από εργαστήριο.
Υπάρχουν πολλές θεωρίες συνωμοσίας ότι ο κορωνοιός προήλθε από κέντρο ιολογίας.
Αλλά αυτοί οι ιοί είναι στενά συνδεδεμένοι με τις νυχτερίδες και η Κίνα διεξάγει έρευνες, που παρουσιάζει σε επιστημονικά περιοδικά, σχετικά με τους κορωνοϊούς που μπορεί να είναι επιβλαβείς για τον άνθρωπο.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης