Τελευταία Νέα
Διεθνή

Κίνα: Ταχεία ανάκαμψη της κατανάλωσης – Άνω του 10% η αύξηση των πωλήσεων το 2021

Κίνα: Ταχεία ανάκαμψη της κατανάλωσης – Άνω του 10% η αύξηση των πωλήσεων το 2021
Οι πωλήσεις λιανικής στην Κίνα, δέχθηκαν σκληρό πλήγμα από την εξάπλωση της πανδημίας, καταγράφοντας μείωση κατά 3,9% το 2020
Σχετικά Άρθρα

Η κατανάλωση στην Κίνα θα έχει μία ταχεία ανάκαμψη μέσα στo 2021, καθώς η οικονομία σταθεροποιείται αλλά και εφαρμόζονται μέτρα υποστήριξης, σύμφωνα με τις εκτιμήσεις μιας αναφοράς του Γενικού Επιμελητηρίου Εμπορίου της χώρας (CGCC).
Η αύξηση των πωλήσεων λιανικής για τα καταναλωτικά προϊόντα, είναι πιθανό να ξεπεράσει το 10% μέσα στο 2021, σύμφωνα με τις εκτιμήσεις της ίδιας αναφοράς.
Οι πωλήσεις λιανικής στην Κίνα, δέχθηκαν σκληρό πλήγμα από την εξάπλωση της πανδημίας, καταγράφοντας μείωση κατά 3,9% το 2020.

Βαρόμετρο

Οι πωλήσεις λιανικής αποτελούν το βαρόμετρο για την πορεία της κατανάλωσης, ενώ αυξάνονται σταδιακά κατά τους τελευταίους μήνες, σημειώνοντας αύξηση κατά 4,6% στο τέταρτο τρίμηνο του 2020, πλησιάζοντας στα επίπεδα, πριν από την πανδημία.
Καθώς, η κινεζική οικονομία εξακολουθεί να σταθεροποιείται το 2021 και εφαρμόζονται πολιτικές για την αύξηση της κατανάλωσης, οι πωλήσεις λιανικής, αναμένεται ότι θα καταγράψουν ταχεία αύξηση, όπως εκτιμά η ίδια αναφορά.
Η επιμελητήριο, αναμένει επίσης ταχεία ανάκαμψη στη βιομηχανία της τροφοδοσίας (catering), όπως επίσης και πολλές ευκαιρίες στο διασυνοριακό ηλεκτρονικό εμπόριο, από την υπογραφή του πλαισίου της συμφωνίας περιφερειακής οικονομικής συνεργασίας (RCEP).

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης