Τελευταία Νέα
Διεθνή

Michel (ΕΕ): Θα αναγκάσουμε τις φαρμακευτικές να τηρούν τις συμβάσεις για τα εμβόλια

Michel (ΕΕ): Θα αναγκάσουμε τις φαρμακευτικές να τηρούν τις συμβάσεις για τα εμβόλια
Θα χρησιμοποιήσουμε όλα τα νομικά μέσα που έχουμε στη διάθεσή μας για να γίνονται κανονικά οι παραδόσεις εμβολίων
Σχετικά Άρθρα

Η Ευρωπαϊκή Ένωση εμφανίζεται αποφασισμένη να αναγκάσει τις φαρμακευτικές εταιρείες να τηρούν τις συμβάσεις που έχουν υπογράψει για την προμήθεια εμβολίων COVID-19, δήλωσε ο Πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Charles Michel.
Η στάση αυτή της ΕΕ έρχεται λίγες ημέρες αφότου η Pfizer Inc ανακοίνωσε ότι επιβραδύνει προσωρινά τον εφοδιασμό εμβολίων προς την Ευρώπη για να κάνει μεταβολές στην κατασκευή που θα ενισχύσουν την παραγωγή, και της AstraZeneca η οποία επίσης ανακοίνωσε μείωση των παραδόσεων λόγω δυσλειτουργίας της παραγωγής.
«Σκοπεύουμε να κάνουμε τις φαρμακευτικές εταιρείες να τηρούν τις συμβάσεις που έχουν υπογράψει ... χρησιμοποιώντας τα νομικά μέσα που έχουμε στη διάθεσή μας», δήλωσε ο Michel στο ραδιόφωνο Europe 1.
Δεν ανέφερε συγκεκριμένες κυρώσεις, αλλά είπε ότι η ΕΕ θα επιμείνει στη διαφάνεια σχετικά με τους λόγους των καθυστερήσεων.
Τόνισε ακόμη, ότι μετά τις πρώτες προειδοποιήσεις της Pfizer σχετικά με καθυστερήσεις αρκετών εβδομάδων, η ΕΕ κατάφερε να μειώσει αυτές τις καθυστερήσεις λαμβάνοντας μια σκληρή στάση.
«Χτυπήσαμε τη γροθιά μας στο τραπέζι και οι καθυστερήσεις αρκετών εβδομάδων μετατράπηκαν σε επιβράδυνση των παραδόσεων», είπε.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης