Τελευταία Νέα
Διεθνή

Ολλανδική «εξέγερση» κατά του lockdown: Δεκάδες συλλήψεις και χιλιάδες πρόστιμα από την αστυνομία

Ολλανδική «εξέγερση» κατά του lockdown: Δεκάδες συλλήψεις και χιλιάδες πρόστιμα από την αστυνομία
Συνελήφθησαν άτομα που αρνήθηκαν την απαγόρευση κυκλοφορίας ή προέβησαν σε βίαιες πράξεις
Σχετικά Άρθρα

Αντιδρούν οι Ολλανδοί στα σκληρά περιοριστικά μέτρα για τον περιορισμό της εξάπλωσης του Covid -19.
Η ολλανδική αστυνομία συνέλαβε το βράδυ του Σαββάτου (23/1/2021) 25 άτομα και επέβαλε 3.600 πρόστιμα για παραβίαση της απαγόρευσης κατά τις νυχτερινές ώρες.
Σύμφωνα με τις ολλανδικές αρχές, συνελήφθησαν άτομα που αρνήθηκαν την απαγόρευση κυκλοφορίας ή προέβησαν σε βίαιες πράξεις όπως η πυρπόληση ενός κέντρου δοκιμών για Covid στην περιοχή Urk.

Συνεχίζονται οι διαμαρτυρίες

Νέα διαμαρτυρία για το lockdown έχει προγραμματιστεί για το απόγευμα της Κυριακής (24/1) στο κέντρο του Άμστερνταμ και ο δήμαρχος της πόλης Femke Halsema χαρακτήρισε την περιοχή ως «ζώνη υψηλού κινδύνου», καλώντας την αστυνομία να τη διαλύσει.
Την περασμένη Κυριακή (17/1), διαδηλωτές συγκρούστηκαν με τις αστυνομικές δυνάμεις στο Άμστερνταμ με τις δυνάμεις ασφαλείας να προχωρούν σε 143 συλλήψεις.
Το ολλανδικό Κοινοβούλιο ενέκρινε την απαγόρευση κυκλοφορίας με το σκεπτικό ότι, η αγγλική μετάλλαξη του Covid μπορεί να προκαλέσει νέα αύξηση κρουσμάτων, αναφέρει το Reuters.
Πάντως γενικότερα ο Covid στην Ολλανδία βρίσκεται σε καθοδική πορεία.

Lockdown

To lockdown στην Ολλανδία διαρκεί έως τις 9 Φεβρουαρίου, ενώ το πρόστιμο για τους παραβάτες ανέρχεται στα 95 ευρώ.
Τα σχολεία και τα μη απαραίτητα καταστήματα έκλεισαν από τα μέσα Δεκεμβρίου, μετά το κλείσιμο μπαρ και εστιατορίων δύο μήνες νωρίτερα.
Η Ολλανδία είναι η τελευταία χώρα στην Ευρωπαϊκή Ένωση που ξεκίνησε εμβολιασμούς και μέχρι στιγμής εμβολιάστηκαν συνολικά 77.000 γιατροί και νοσοκόμες.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης