Τελευταία Νέα
Διεθνή

Επιμένει ο κορωνοϊός στην Κίνα – 124 νέα κρούσματα σε 24 ώρες

Επιμένει ο κορωνοϊός στην Κίνα – 124 νέα κρούσματα σε 24 ώρες
Σχετικά Άρθρα

Παραμένει ο συναγερμός στην Κίνα για την επιδημία του κορωνοϊού καθώς το τελευταίο 24ωρο αναφέρθηκαν 124 νέα κρούσματα από 80 που ήταν την προηγούμενη.
Ωστόσο, οι αρχές αναφέρουν πως η αύξηση αυτή αποδίδεται σε ασυμπτωματικούς φορείς που εκδήλωσαν όμως συμπτώματα της COVID-19 στη βορειοανατολική επαρχία Τζιλίν.
Η ηπειρωτική Κίνα είναι αντιμέτωπη με το σοβαρότερο και πιο επίμονο ξέσπασμα της πανδημίας από τον Μάρτιο του 2020 τις τελευταίες εβδομάδες.
Από τα 117 κρούσματα που οφείλονταν σε μόλυνση στην κοινότητα, οι 67 περιπτώσεις, εκ των οποίων 64 ήταν μέχρι χθες ασυμπτωματικοί φορείς, διαγνώστηκαν στην Τζιλίν.
Η επαρχία Χεϊλονγκτζιάνγκ κατέγραψε 35 κρούσματα, η Χεμπέι επιβεβαίωσε 11.

Αυστηρά περιοριστικά μέτρα

Αν και ο αριθμός των κρουσμάτων παραμένει συγκριτικά χαμηλός σε σχέση με αυτούς που ανακοινώνονται σε πολλές άλλες χώρες, η κυβέρνηση της Κίνας είναι αποφασισμένη να ελέγξει την κατάσταση, καθώς τον επόμενο μήνα εορτάζεται το κινεζικό σεληνιακό νέο έτος και εκατομμύρια άνθρωποι αναμένεται να ταξιδέψουν.
Οι αρχές στις περιοχές που πλήττονται επιβάλλουν τοπικά lockdown που αφορούν εκατομμύρια πολίτες, περιορίζουν τις μετακινήσεις, κάνουν μαζικά τεστ για να περιορίσουν τα ξεσπάσματα.
Στα νοσοκομεία της Κίνας νοσηλεύονται 1.850 ασθενείς με την COVID-19 (+50 σε σχέση με την προηγουμένη), εκ των οποίων 109 σε σοβαρή ως κρίσιμη κατάσταση (+14).
Επισήμως, οι νεκροί ανέρχονται σε 4.635 επί συνόλου 89.115 μολύνσεων.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης