Τελευταία Νέα
Χρηματιστήριο

ΧΑ: Από το εξωτερικό η τάση – Αντίδραση μετά την πρόσφατη υποχώρηση περιμένουν οι αναλυτές

ΧΑ: Από το εξωτερικό η τάση – Αντίδραση μετά την πρόσφατη υποχώρηση περιμένουν οι αναλυτές
Η τεχνική εικόνα δείχνει πως περαιτέρω υποχώρηση θα μπορούσε να ανοίξει το δρόμο για μεγαλύτερη διόρθωση και κίνηση προς τις 750 μονάδες.
Σχετικά Άρθρα

Με τον οίκο Fitch να διατηρεί την αξιολόγηση για την ελληνική οικονομία αμετάβλητη (BB με σταθερές προοπτικές), όπως περίμενε η αγορά, το βλέμμα θα παραμείνει στραμμένο στην πορεία των ξένων αγορών, η οποία θα συνεχίσει να επηρεάζει το ΧΑ.
Τα ευρωπαϊκά παράγωγα δείχνουν ανοδικό άνοιγμα και το ΧΑ θα προσπαθήσει να κινηθεί ανάλογα.
Ωστόσο, η τεχνική εικόνα δείχνει πως περαιτέρω υποχώρηση θα μπορούσε να ανοίξει το δρόμο για μεγαλύτερη διόρθωση και κίνηση προς τις 750 μονάδες.
Κατά την τρέχουσα εβδομάδα θα γίνει η εισαγωγή της Interlife (26/1) στο ΧΑ, η πρώτη νέα εισαγωγή μετά από αρκετά χρόνια στο ΧΑ, ενώ στις 27/1 θα γίνει η κρίσιμη γενική συνέλευση της Ελλάκτωρ.

Euroxx
Οι διεθνείς ανησυχίες θα συνεχίσουν να επηρεάζουν την εγχώρια αγορά.
Η αξιολόγηση της Fitch για την ελληνική οικονομία ήταν σε μεγάλο βαθμό αναμενόμενη.

Eurobank Equities
Για σήμερα τα ευρωπαϊκά παράγωγα δείχνουν ανοδικό άνοιγμα στις αγορές, λόγω των προσδοκιών για ανάκαμψη και για αυτό περιμένουμε η ελληνική αγορά να προσπαθήσει να ανακτήσει μέρος των απωλειών των προηγούμενων ημερών.

Beta
Μία ήπια αντίδραση αναμένεται σήμερα λόγω τεχνικών επιπέδων.

Merit
Ο ΓΔ έκλεισε την Παρασκευή κάτω από τον ΚΜΟ 20 ημερών (794 μονάδες).
Σημεία στήριξης οι 770 και 750 μονάδες και σημεία αντίστασης οι 800 και 810 μονάδες.
Οι εταιρείες τεχνολογίας παίρνουν την σκυτάλη αυτή την εβδομάδα, με την Microsoft να ανακοινώνει αποτελέσματα 4ου τριμήνου την Τρίτη, την Apple, το Facebook και την Tesla την Τετάρτη.
Η συνεδρίαση της FED την Τετάρτη και η ανακοίνωση του ΑΕΠ 4ου τριμήνου στις ΗΠΑ την Πέμπτη (consensus: 4.4% qoq) είναι τα σημαντικότερα μακροοικονομικά νέα της εβδομάδας.

Γ.Κ.
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης