Τελευταία Νέα
Τουρισμός & Αερομεταφορές

Η έλλειψη επαγγελματικών ταξιδίων “χτύπημα” στα ξενοδοχεία - Άδεια φέτος τα μισά δωμάτια σε ΗΠΑ

tags :
Η έλλειψη επαγγελματικών ταξιδίων “χτύπημα” στα ξενοδοχεία - Άδεια φέτος τα μισά δωμάτια σε ΗΠΑ
Όπως εκτιμάται, η επίδραση του COVID-19 στον ταξιδιωτικό κλάδο των ΗΠΑ είναι μέχρι στιγμής εννέα φορές μεγαλύτερη από εκείνη της 9/11
Περίπου τα μισά από τα δωμάτια ξενοδοχείων των ΗΠΑ αναμένεται να μείνουν άδεια φέτος. Αυτό δείχνουν τα νέα στοιχεία από την Αμερικανική Ένωση Ξενοδοχείων και Καταλυμάτων (AHLA).
Όπως εκτιμάται, η επίδραση του COVID-19 στον ταξιδιωτικό κλάδο των ΗΠΑ είναι μέχρι στιγμής εννέα φορές μεγαλύτερη από εκείνη της 9/11.

Πληρότητα και έσοδα

Στην ετήσια πρόβλεψη της κατάστασης της ξενοδοχειακής βιομηχανίας, η Ένωση δήλωσε ότι:
* Αναμένει σε εθνικό επίπεδο την πληρότητα των ξενοδοχείων στο 52,4% για το 2021. Αν και το ποσοστό αυτό είναι πάνω από το μέσο ετήσιο επίπεδο πληρότητας του 2020, το 44%, παραμένει πολύ χαμηλότερο από το μέσο όρο του 2019 κατά 66%.
* Τα έσοδα από τα δωμάτια ξενοδοχείων στις ΗΠΑ για το 2021 προβλέπεται να παραμείνουν 34% κάτω από τα επίπεδα του 2019, στα 110,5 δις δολάρια.

Η έλλειψη επαγγελματικών ταξιδίων “χτύπημα” στα ξενοδοχεία

Τα επαγγελματικά ταξίδια, τα οποία αποτελούν τη μεγαλύτερη πηγή εσόδων για το ξενοδοχείο, παραμένουν σχεδόν ανύπαρκτα. Αλλά αναμένεται μια αργή επιστροφή το δεύτερο εξάμηνο του 2021.
Τα επαγγελματικά ταξίδια για το 2021 θα μειωθούν κατά 85% σε σύγκριση με το 2019, έως τον Απρίλιο του 2021 και στη συνέχεια θα αρχίσουν να σημειώνουν ελαφρά αύξηση.
Μεταξύ των συχνών επαγγελματιών ταξιδιωτών που εργάζονται επί του παρόντος, το πρώτο επιχειρηματικό τους συνέδριο αναμένει να παρακολουθήσει:
* Το 29% στο πρώτο εξάμηνο του 2021.
* Το 36% το δεύτερο εξάμηνο του έτους.
* Το 20% περισσότερο από ένα χρόνο από τώρα.
Τα επαγγελματικά ταξίδια δεν αναμένεται να επιστρέψουν στα επίπεδα του 2019 έως τουλάχιστον το 2023 ή το 2024.

Ανεργία στον τομέα

Η έκθεση της AHLA εφιστά επίσης την προσοχή στο υψηλό ποσοστό ανεργίας της βιομηχανίας, το οποίο πλησίαζε το 19% τον Δεκέμβριο.
Σύμφωνα με στοιχεία από το Γραφείο Στατιστικής Εργασίας των ΗΠΑ, η πανδημία εκτιμάται ότι έχει διαγράψει περισσότερα από 10 χρόνια ανάπτυξης θέσεων εργασίας στον τομέα των καταλυμάτων.
Ενώ η AHLA αναμένει ότι ο ξενοδοχειακός τομέας θα προσθέσει 200.000 θέσεις εργασίας σε ξενοδοχειακές επιχειρήσεις το 2021, η βιομηχανία θα παραμείνει σχεδόν 500.000 θέσεις εργασίας κάτω από το επίπεδο απασχόλησης πριν από την πανδημία των 2,3 εκατομμυρίων εργαζομένων.

Η ζήτηση στα ταξίδια ταξίδια αναψυχής

Το 56% των Αμερικανών δηλώνουν ότι είναι πιθανό να ταξιδέψουν για αναψυχή ή διακοπές το 2021.
Ο αριθμός αυτός είναι περίπου ισοδύναμος με το 58% των Αμερικανών που ανέφεραν ότι έμειναν σε ένα ξενοδοχείο τουλάχιστον μία νύχτα ένα έτος για αναψυχή το 2019.

Πηγή: www.tourismtoday.gr

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης