Τελευταία Νέα
Διεθνή

ΗΠΑ: Νέα μετάλλαξη του κορωνοϊού εντοπίστηκε στην Καλιφόρνια - 70% πιο μεταδοτική

ΗΠΑ: Νέα μετάλλαξη του κορωνοϊού εντοπίστηκε στην Καλιφόρνια - 70% πιο μεταδοτική
Οι υγειονομικές Αρχές ανέφεραν επίσης ότι ασθενής στην κομητεία Μοντερέι που διαγνώστηκε θετικός στον κορωνοϊό τον περασμένο Απρίλιο και ανέρρωσε, τώρα έχει μολυνθεί από τη νέα μετάλλαξη
Σχετικά Άρθρα
Μια νέα μετάλλαξη κορωνοϊού κατέγραψαν οι ειδικοί επιστήμονες στην Καλιφόρνια των ΗΠΑ καθώς έκαναν έρευνες για το παραλλαγμένο στέλεχος που έφτασε από τη Μεγάλη Βρετανία.
Η μετάλλαξη που εντοπίστηκε στην Καλιφόρνια φέρεται να ανήκει στην ίδια «οικογένεια» με τη μετάλλαξη που ανιχνεύθηκε στη Βρετανία τον περασμένο Δεκέμβριο (2020), που πιστεύεται ότι είναι 70% πιο μεταδοτική από άλλες.
«Υπήρχε μια εγχώρια παραλλαγή κάτω από τη μύτη μας» δήλωσε ο ιολόγος και καθηγητής Εργαστηριακής Ιατρικής του Πανεπιστημίου του Σαν Φρανσίσκο, σύμφωνα με την εφημερίδα «Los Angeles Times».
O επιστήμονες εξέτασε τα δείγματα από το βόρειο τμήμα της πολιτείας με συνεργάτες από την Υπηρεσία Δημόσιας Υγείας της Καλιφόρνια.
Σύμφωνα με την εφημερίδα, η μετάλλαξη μπορεί να ευθύνεται για τη διασπορά της πανδημίας στη συγκεκριμένη πολιτεία τους τελευταίους μήνες.
«Μπορεί να συνέβαλε στην αύξηση ή απλά να δημιουργήθηκε στην πορεία» σχολίασε ο καθηγητής.

Νόσησε από κορωνοϊό και έπειτα και με την μετάλλαξη!

Στο μεταξύ, οι υγειονομικές Αρχές ανέφεραν ότι ασθενής στην κομητεία Μοντερέι που διαγνώστηκε θετικός στον κορωνοϊό τον περασμένο Απρίλιο και ανέρρωσε, τώρα έχει μολυνθεί από τη νέα μετάλλαξη.
Αυτό μπορεί να σημαίνει ότι η νέα μετάλλαξη μπορεί να κρυφτεί από αντισώματα που δημιουργήθηκαν μετά από μόλυνση από τον κορωνοϊό.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης