Τελευταία Νέα
Πολιτική

Ταραντίλης για covid: Σε πολύ καλύτερη κατάσταση η Ελλάδα από την υπόλοιπη Ευρώπη

Ταραντίλης για covid: Σε πολύ καλύτερη κατάσταση η Ελλάδα από την υπόλοιπη Ευρώπη
Έχουν πραγματοποιηθεί περίπου 160.000 εμβολιασμοί
Σχετικά Άρθρα

Η Ελλάδα είναι σε πολύ καλύτερη θέση σε σχέση με την υπόλοιπη Ευρώπη όσον αφορά την επιδημία του κορωνοϊού υποστήριξε κατά την ενημέρωση των πολιτικών συντακτών ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Χρ. Ταραντίλης.
«Η χώρα μας - σύμφωνα με τους τελευταίους εβδομαδιαίους χάρτες του Ευρωπαϊκού Κέντρου Πρόληψης και Ελέγχου Νόσων (ECDC) - εξακολουθεί να βρίσκεται σε πολύ καλύτερη κατάσταση σε σύγκριση με τις περισσότερες ευρωπαϊκές χώρες.
Ενώ σχεδόν ολόκληρη η Ευρώπη είναι στο «κόκκινο», η Ελλάδα είναι στο «πορτοκαλί» και σχεδόν η μοναδική ευρωπαϊκή χώρα με «πράσινες» περιοχές.
Μείζον ζήτημα προβληματισμού τόσο σε ευρωπαϊκό όσο και σε διεθνές επίπεδο αποτελούν οι μεταλλάξεις του ιού.
Στη χώρα μας εφαρμόζεται - από τις πρώτες μέρες που εμφανίστηκαν τα νέα στελέχη του ιού - αυστηρό σύστημα ελέγχου της εισόδου από το εξωτερικό με επταήμερη καραντίνα» είπε ο κ.Ταραντίλης, αναφέροντας πως «το υπουργείο Υγείας σε συνεργασία με το ECDC προχωρά στη δημιουργία ενός Δικτύου για την ενίσχυση της επαγρύπνησης, της επιτήρησης και της διάγνωσης νέων στελεχών, σε όλη την Ελλάδα».

Παράταση μέτρων

Στη συνέχεια ο κ.Ταραντίλης αναφέρθηκε στην παράταση κατά μιας εβδομάδας των μέτρων.
Όπως είπε, εξακολουθεί να μην επιτρέπεται η μετακίνηση από Νομό σε Νομό, να ισχύουν τα SMS και οι έντυπες δηλώσεις για τις μετακινήσεις, να απαγορεύεται η κυκλοφορία από τις 9 το βράδυ μέχρι τις 5 το πρωί, να είναι υποχρεωτική η χρήση μάσκας σε εσωτερικούς και εξωτερικούς χώρους.
Επιπλέον, τόνισε ότι συνεχίζεται η απαγόρευση του κυνηγιού και του ψαρέματος με εξαίρεση το κυνήγι αγριογούρουνων στις Περιφερειακές Ενότητες Ροδόπης, Έβρου και Ξάνθης καθώς και ότι επιτρέπεται να είναι - πέραν του οδηγού - δύο οι επιβαίνοντες στα ταξί και τα επιβατηγά ιδιωτικής χρήσης».
«Σημαντικό βήμα αποτελεί το άνοιγμα των Γυμνασίων και των Λυκείων σε όλη την επικράτεια την επόμενη Δευτέρα,1η Φεβρουαρίου.
Διαφοροποίηση θα υπάρξει στις περιοχές αυξημένου επιδημιολογικού φορτίου, όπου τα Λύκεια θα συνεχίσουν να λειτουργούν εξ αποστάσεως, με τηλεκπαίδευση, ενώ τα Γυμνάσια θα λειτουργούν δια ζώσης.
Όλες οι άλλες εκπαιδευτικές δομές (Πανεπιστήμια, Σχολεία Δεύτερης Ευκαιρίας, Ινστιτούτα Επαγγελματικής Κατάρτισης, Φροντιστήρια, Κέντρα ξένων γλωσσών, Κέντρα Δια Βίου Μάθησης) θα παραμείνουν σε εξ αποστάσεως λειτουργία» είπε ο κ.Ταραντίλης.

Περίπου 160.000 εμβολιασμοί

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος υποστήριξε ότι εξελίσσεται ικανοποιητικό το πρόγραμμα εμβολιασμών, επισημαίνοντας ότι από τις 27 Δεκεμβρίου έχουν πραγματοποιηθεί περίπου 160.000 εμβολιασμοί.
«Είμαστε έτοιμοι - όπως δήλωσε ο Πρωθυπουργός το Σάββατο κατά την επίσκεψή του στο Κέντρο Υγείας στα Καμίνια - να κάνουμε πολλά περισσότερα εμβόλια, πλην όμως ο αριθμός των εμβολιασμών εξαρτάται από τις παραδόσεις εμβολίων που γίνονται σε ευρωπαϊκό επίπεδο» είπε ο κ.Ταραντίλης, αναφέροντας πως «στο μεταξύ, έχει μπει σε εφαρμογή και η ακόμη πιο δύσκολη επιχείρηση εμβολιασμού των κατοίκων των νησιών μας, που ξεδιπλώνεται σε τέσσερις φάσεις ανάλογα με τον πληθυσμό τους».

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης