Τελευταία Νέα
Χρηματιστήριο

Ποια είναι τα επόμενα σημεία στήριξης του Γενικού Δείκτη

Ποια είναι τα επόμενα σημεία στήριξης του Γενικού Δείκτη
Σχετικά Άρθρα


Οι 750 μονάδες αποτελούν την επόμενη στήριξη και είναι και το χαμηλό της αγοράς στις 21/12/2020, από το οποίο αντέδρασε και οδηγήθηκε προς τις 830 μονάδες πριν μερικές συνεδριάσεις

Τη μία μετά την άλλη στήριξη σπάει στις τελευταίες συνεδριάσεις ο Γενικός Δείκτης, ενώ πλέον η πτώση των ευρωπαϊκών αγορών, έρχεται να επιβαρύνει περαιτέρω την επενδυτική ψυχολογία.
Η σημερινή μεγάλη πτώση του γενικού δείκτη, τον φέρνει αντιμέτωπο με την πρώτη σημαντική στήριξη, τις 757 μονάδες, σημείο από το οποίο διέρχεται ο εκθετικός κινητός μέσος των 50 ημερών,
Οι 750 μονάδες αποτελούν την επόμενη στήριξη και είναι και το χαμηλό της αγοράς στις 21/12/2020, από το οποίο αντέδρασε και οδηγήθηκε προς τις 830 μονάδες πριν μερικές συνεδριάσεις.
Στις 720 μονάδες είναι η επόμενη στήριξη και στις 705 μονάδες η αμέσως επόμενη, η οποία θεωρείται και εξαιρετικά κρίσιμη για τη μεσοπρόθεσμη τάση αφού από το εν λόγω σημείο διέρχεται ο εκθετικός κινητός μέσος των 200 ημερών.
Διάσπασή του θα αλλάξει και την τάση και θα φέρει κινήσεις stop loss.
Το μεγάλο ερώτημα, είναι αν πρόκειται για μία φυσιολογική διόρθωση της αγοράς ή αν πρόκειται για μία «εισαγωγική» διόρθωση, η οποία θα ενταθεί το επόμενο διάστημα από την διόρθωση των ξένων αγορών.
ΓΔ.jpgΑρκετοί αναλυτές κάνουν λόγο για σημάδια κόπωσης και στις ξένες αγορές, στις οποίες βέβαια οι κεντρικές τράπεζες έχουν ρίξει τεράστια κεφάλαια.
Αν οι ξένες αγορές ξεκινήσουν να διορθώνουν, το ΧΑ δεν αποκλείεται να δει σημαντικά χαμηλότερα επίπεδα και λόγω της περιορισμένης ρευστότητας, η οποία συνήθως δίνει πιο ακραίες διακυμάνσεις.
Σε αυτή την περίπτωση οι 680 μονάδες αλλά και οι 650 μονάδες είναι οι επόμενες κρίσιμες στηρίξεις.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης