Τελευταία Νέα
Διεθνή

Johnson (Βρετανία): Έκκληση υπέρ της ενότητας του Ηνωμένου Βασιλείου θα απευθύνει σε επίσκεψή του στη Σκωτία

Johnson (Βρετανία): Έκκληση υπέρ της ενότητας του Ηνωμένου Βασιλείου θα απευθύνει σε επίσκεψή του στη Σκωτία
Ο πρωθυπουργός της Βρετανίας Boris Johnson θα επισκεφθεί τη Σκωτία για να απευθύνει έκκληση υπέρ του Ηνωμένου Βασιλείου σύμφωνα με την βρετανική εφημερίδα The Sun
Σχετικά Άρθρα
Ο Βρετανός πρωθυπουργός Boris Johnson θα επισκεφθεί τη Σκωτία αυτή την εβδομάδα για να απευθύνει έκκληση στους Σκωτσέζους να απορρίψουν τον στενό αυτονομισμό, αφού η πρωθυπουργός της Σκωτίας ζήτησε να διεξαχθεί ένα ακόμα δημοψήφισμα για την ανεξαρτησία, σύμφωνα με δημοσίευμα της εφημερίδας The Sun.
Η πρωθυπουργός της Σκωτίας Nicola Sturgeon δήλωσε χθες πως ελπίζει ότι μια καλή επίδοση του κόμματός της, του SNP, σε εκλογική αναμέτρηση του Μαΐου θα της δώσει την εξουσιοδότηση να πραγματοποιήσει ένα δεύτερο δημοψήφισμα.
«Ο Johnson πρόκειται να επισκεφθεί τη Σκωτία αυτή την εβδομάδα καθώς ξεκινά μια ολική προσπάθεια να διασώσει την Ένωση του Ηνωμένου Βασιλείου», σύμφωνα με το δημοσίευμα.
«Αναμένεται να χρησιμοποιήσει το ταξίδι για να απευθύνει μια θερμή έκκληση προς τους Σκωτσέζους να απορρίψουν τον στενό αυτονομισμό και να χαιρετίσει τα οφέλη του είναι κάποιος μέλος του Ηνωμένου Βασιλείου».
Η Σκωτία τάχθηκε κατά της ανεξαρτησίας της σε ποσοστό 55% έναντι 45% σε δημοψήφισμα του 2014.
Ωστόσο, η πλειονότητα των Σκωτσέζων τάχθηκε υπέρ της παραμονής στην Ευρωπαϊκή Ένωση στο δημοψήφισμα του 2016 για το Brexit, ενδυναμώνοντας τα αιτήματα των Σκωτσέζων αυτονομιστών για ένα νέο δημοψήφισμα ανεξαρτησίας αφού η χώρα συνολικά ψήφισε υπέρ της αποχώρησής της από την ΕΕ.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης