Τελευταία Νέα
Διεθνή

El Erian (Allianz): Ή σκληρά μέτρα κατά του κορωνοϊού ή τίποτε

tags :
El Erian (Allianz): Ή σκληρά μέτρα κατά του κορωνοϊού ή τίποτε
Για τις συνέπειες της άρσης του lockdown κάνει λόγο ο Mohamed El Erian

Για τις συνέπειες της επανεκκίνησης της οικονομικής δραστηριότητας εν μέσω Covid-19 αλλά και των ημίμετρων για την αντιμετώπιση του κορωνοϊού κάνει με λόγο με άρθρο στο project syndicate ο διακεκριμένος οικονομολόγος και επικεφαλής σύμβουλος της Allianz, Mohamed El Erian.
Ειδικότερα, με αφορμή το παράδειγμα της Μεγάλης Βρετανίας, επισημαίνει πως το «άνοιγμα» της οικονομίας δεν είναι απλή υπόθεση.
Υπενθυμίζει δε τη μεταβολή στην πολιτική της κυβέρνησης και πως από τη στρατηγική για επίτευξη ανοσία της αγέλης ο Βρετανός πρωθυπουργός προχώρησε στην επιβολή σκληρών περιοριστικών μέτρων.
«Οι ενδιάμεσες προσπάθειες για την ανάπτυξη μιας συμβιβαστικής προσέγγισης μέσω ενός περιφερειακού διαφοροποιημένου συστήματος επιπέδων περιορισμών αποδείχθηκαν προβληματικές» αναφέρει ο El Erian.
Έτσι, ο Boris Johnson επέβαλε στις 5 Ιανουαρίου σκληρό lockdown.
Σύμφωνα με τη βρετανική κυβέρνηση, παρά την ανακάλυψη εμβολίων, η έξοδος θα είναι σταδιακή, αργή και θα υπόκειται σε πολλές προϋποθέσεις.
Έτσι, «από την επανέναρξη των σχολείων έως την επανέναρξη του εμπορίου, η κάθε κυβέρνηση πρέπει να διαχειρίζεται με συνέπεια και σύνεση τις προσδοκίες που καλλιεργεί».
Όσον αφορά την πληροφόρηση, οι τεράστιες προσπάθειες των επιστημόνων και των εργαζομένων στον τομέα της υγείας κατά τη διάρκεια του προηγούμενου έτους έχουν ενισχύσει σημαντικά την κατανόησή μας για την COVID-19 και τον ιό SARS-CoV-2.
«Τέτοιες γνώσεις αποδείχθηκαν χρήσιμες κατά τη μετάβαση από το μετά το lockdown I στο μετά το lockdown II».

«Λανθασμένη αλληλουχία»

«Η λανθασμένη αλληλουχία μπορεί επίσης να παίξει ρόλο.
Η μη βιωσιμότητα των προηγούμενων προσεγγίσεων για την επαναλειτουργία της βρετανικής οικονομίας επιδεινώθηκε από την έλλειψη επαρκούς προόδου σε βασικά μέτρα αντιμετώπισης πανδημίας, όπως τεστ, παρακολούθηση και αυτο-απομόνωση.
Τα χαμηλά ποσοστά κρουσμάτων που επιτεύχθηκαν με σημαντικό κόστος κατά τη διάρκεια των δύο πρώτων lockdown δεν μπορούσαν να διατηρηθούν, ασκώντας γρήγορα νέα πίεση στα νοσοκομεία και τους εργαζόμενους στον τομέα της υγείας.
Πολλοί ισχυρίστηκαν ότι η αναποφάσιστη βρετανική ηγεσία επιδείνωσε την κατάσταση, οδηγώντας σε αυστηροποίηση των μέτρων, με μεγάλο κόστος προσαρμογής».

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης