Τελευταία Νέα
Διεθνή

Lagarde (EKT): Η πορεία προς την ανάκαμψη της Ευρωζώνης επιβραδύνεται αλλά δεν έχει εκτροχιαστεί

Lagarde (EKT): Η πορεία προς την ανάκαμψη της Ευρωζώνης επιβραδύνεται αλλά δεν έχει εκτροχιαστεί

Η πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας Christine Lagarde αναφέρθηκε στους προβληματισμούς από τα νέα περιοριστικά μέτρα και τις καθυστερήσεις στους εμβολιασμούς

Σχετικά Άρθρα

Η οικονομική ανάκαμψη της Ευρωζώνης απλώς επιβραδύνεται αλλά δεν εκτροχιάστηκε από τους νέους υγειονομικούς περιορισμούς κατά της πανδημίας και την αβεβαιότητα σχετικά με την πορεία των εμβολιαστικών προγραμμάτων, δήλωσε τη Δευτέρα 25 Δεκεμβρίου 2021 η πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας Christine Lagarde, σύμφωνα με δημοσίευμα του πρακτορείου Reuters.
«Η πορεία προς την ανάκαμψη φαίνεται να καθυστερεί λίγο, αλλά δεν φαίνεται να έχει εκτροχιασθεί», δήλωσε η Lagarde.

Το πρόγραμμα PEPP

Στην ίδια ώρα, η απάντηση στο ερώτημα για το αν εξαντληθεί ο φάκελος του προγράμματος αγοράς τίτλων λόγω πανδημίας (PEPP) βρίσκεται στις συνθήκες ρευστότητας της οικονομίας της Ευρωζώνης, όπως επισήμανε ο επικεφαλής οικονομολόγος της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας, P. Lane, τονίζοντας ότι η εστίαση είναι στις πιστωτικές συνθήκες.

Ευνοϊκοί όροι

Εάν μπορούν να διατηρηθούν οι ευνοϊκοί όροι χρηματοδότησης, τότε οι ροές αγοράς περιουσιακών στοιχείων δεν θα εξαντλήσουν το φάκελο του PEPP, ανέφερε ο Lane.
Η εστίαση στις πιστωτικές συνθήκες και στο τραπεζικό σύστημα από τη μία πλευρά και στις αγορές ομολόγων από την άλλη συνάδει με τις κύριες μεθόδους που χρησιμοποιούν οι κεντρικές τράπεζες.
Το διοικητικό συμβούλιο εξετάζει τακτικά ένα ευρύ φάσμα μέτρων για τη μέτρηση των χρηματοδοτικών συνθηκών.
Θεωρούμε ότι ο καλύτερος τρόπος επίτευξης στόχων είναι η διατήρηση ευνοϊκών χρηματοδοτικών συνθηκών καθ 'όλη τη διάρκεια της πανδημικής περιόδου, ανέφερε ο Lane.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης