Τελευταία Νέα
Διεθνή

ΗΠΑ: Το υπουργείο Δικαιοσύνης ξεκινά έρευνα για σκευωρία αλλοίωσης του αποτελέσματος των προεδρικών εκλογών

ΗΠΑ: Το υπουργείο Δικαιοσύνης ξεκινά έρευνα για σκευωρία αλλοίωσης του αποτελέσματος των προεδρικών εκλογών

Ο γενικός επιθεωρητής του υπουργείου Δικαιοσύνης των ΗΠΑ ξεκινά έρευνα αν αξιωματούχοι του υπουργείου συμμετείχαν σε σκευωρία αλλοίωσης του αποτελέσματος των προεδρικών εκλογών του 2020

Σχετικά Άρθρα

Ο γενικός επιθεωρητής του αμερικανικού υπουργείου Δικαιοσύνης ανακοίνωσε σήμερα 25 Ιανουαρίου πως ξεκινά έρευνα για να διαπιστώσει αν εν ενεργεία ή πρώην αξιωματούχοι του υπουργείου προέβησαν σε μια «ανάρμοστη απόπειρα» επιδιώκοντας να αλλοιώσουν τα αποτελέσματα των προεδρικών εκλογών του 2020.
Η ανακοίνωση του Γενικού Επιθεωρητή Geoffrey Klark, ο τέως υφυπουργός Δικαιοσύνης, αρμόδιος για το Τμήμα Πολιτικής Διεύθυνσης, συνομώτησε με τον τέως πρόεδρο Donald Trump σε μια αποτυχημένη προσπάθεια εκδίωξης του τότε μεταβατικού υπουργού Δικαιοσύνης Jeff Rosen, έτσι ώστε να μπορούσε ο Trump να ξεκινήσει έρευνα για φερόμενη νοθεία στις εκλογές στην Τζόρτζια.
Ο Klark, σύμφωνα με τους New York Times, ενστερνιζόταν τους ανυπόστατους ισχυρισμούς Trump για νοθεία στις εκλογές και την εκστρατεία του «Σταματήστε την Κλοπή» και συναντήθηκε με τον βουλευτή Σκοτ Πέρι της Πενσυλβανίας για να συζητήσει ένα σχέδιο το υπουργείο Δικαιοσύνης να στείλει μια επιστολή στην Πολιτεία της Τζόρτζια που να αποκαλύπτει ότι το υπουργείο θα διερευνήσει τα αποτελέσματα των εκλογών.
Η συνωμοσία απέτυχε, μετά αφότου ωστόσο άλλα ανώτερα στελέχη του υπουργείου απείλησαν να παραιτηθούν αν ο Klark διοριζόταν υπουργός Δικαιοσύνης.
Ο γενικός επιθεωρητής Michael Horowitz τόνισε στην ανακοίνωσή του ότι η έρευνα που θα διεξάγει θα συμπεριλαμβάνει «όλες τις σχετιζόμενες καταγγελίες που ενδέχεται να προκύψουν», αλλά θα περιοριστεί στον ρόλο που διαδραμάτισαν, αν αυτό αποδειχθεί, εν ενεργεία ή πρώην αξιωματούχοι του υπουργείου.
Το γραφείο του, πρόσθεσε, δεν είναι αρμόδιο να διερευνήσει άλλους κυβερνητικούς αξιωματούχους εκτός του υπουργείου Δικαιοσύνης.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης