Τελευταία Νέα
Διεθνή

ΗΠΑ: Συναγερμός για τις μεταλλάξεις του covid από Μ. Βρετανία, Βραζιλία

ΗΠΑ: Συναγερμός για τις μεταλλάξεις του covid από Μ. Βρετανία, Βραζιλία
Πάνω από 421.000 οι νεκροί
Σχετικά Άρθρα

Με τους νεκρούς λόγω της επιδημίας του κορωνοϊού να έχουν ξεπεράσει τους 421.000 και με τα κρούσματα να έχουν υπερβεί τα 25 εκατομμύρια, οι ΗΠΑ είναι αντιμέτωπες πλέον και με το μεταλλαγμένο στέλεχος του ιού που εντοπίστηκε στη Βραζιλία και που θεωρείται ιδιαίτερα μεταδοτικό.
Όπως έγινε γνωστό, το πρώτο κρούσμα του μεταλλαγμένου στελέχους εντοπίστηκε στην Μινεσότα και όπως έγινε γνωστό, πρόκειται για έναν άντρα που είχε επισκεφθεί τη Βραζιλία.
Μέχρι στιγμής στις ΗΠΑ, έχει εντοπιστεί σε πάνω από 20 Πολιτείες το μεταλλαγμένο στέλεχος από τη Μ. Βρετανία, το οποίο όπως εκτιμούν τα Κέντρα Ελέγχου και Πρόληψης Ασθενειών (CDC), θα είναι και αυτό που θα διαδίδεται περισσότερο στη χώρα έως τον Μάρτιο.
Οι εξελίξεις αυτές έχουν σημάνει συναγερμό στις υγειονομικές αρχές των ΗΠΑ, οι οποίες προειδοποιούν ότι πλέον οι καθημερινές δραστηριότητες, ανάμεσα στις οποίες και η λειτουργία των σχολείων, είναι πολύ πιο επικίνδυνες μια και οι μεταλλάξεις μπορούν αιφνίδια να αναζωπυρώσουν τον ιό.

Εφιαλτικές προβλέψεις

Την ίδια στιγμή, εφιαλτικές είναι οι προβλέψεις για το καταστροφικό πέρασμα της επιδημίας υπό τη «σκιά» των νέων μεταλλάξεων.
Συγκεκριμένα, το πανεπιστήμιο της Ουάσινγκτον ανέφερε ότι η εκτίμηση του για 569.000 νεκρούς από την επιδημία έως την 1η Μαΐου, δεν έχει συνυπολογίσει τις νέες μεταλλάξεις του ιού.
Ωστόσο, οι ερευνητές ανέφεραν ότι έως τα τέλη της εβδομάδας, θα συνυπολογίσουν και αυτήν την παράμετρο, εκτιμώντας πως πιθανότατα θα αλλάξει δραματικά και προς το χειρότερο τις εκτιμήσεις τους.

Moderna: Αποτελεσματικό το εμβόλιο απέναντι στις μεταλλάξεις

Πάντως η αμερικανική φαρμακοβιομηχανία Moderna ανακοίνωσε ότι το εμβόλιο της είναι αποτελεσματικό κατά των μεταλλάξεων του ιού, και ιδίως κατά αυτού που έχει εντοπιστεί στη Μ. Βρετανία.
Ωστόσο, αναγνωρίζει πως η αποτελεσματικότητα του προϊόντος της υφίσταται μείωση όταν πρόκειται για το μεταλλαγμένο στέλεχος που ταυτοποιήθηκε για πρώτη φορά στη Νότια Αφρική, αν και επισημαίνει πως υπάρχει αποτελεσματική προστασία μετά την χορήγηση των δύο δόσεων.
Μέχρι στιγμής, δεν υπάρχει κάποια αναφορά για το μεταλλαγμένο στέλεχος από τη Βραζιλία.

Σε 23 εκατομμύρια Αμερικάνους η πρώτη δόση

Βάσει της τελευταίας ενημέρωσης, εκτιμάται ότι περίπου 23 εκατομμύρια Αμερικάνοι έχουν εμβολιαστεί με την πρώτη δόση των εμβολίων.
Συνολικά έχουν διανεμηθεί στις Πολιτείες περίπου 41,4 εκατομμύρια δόσεις.
Μάλιστα ο Λευκός Οίκος ανακοίνωσε πως ο στόχος της κυβέρνησης Biden να έχουν εμβολιαστεί 100 εκατομμύρια Αμερικάνοι τις 100 πρώτες ημέρες της θητείας του παραμένει.
Σημειώνεται πως χθες ο πρόεδρος Biden υπέγραψε το εκτελεστικό διάταγμα με το οποίο παρατείνεται η απαγόρευση εισόδου στις ΗΠΑ σε όλους τους αλλοδαπούς που έχουν επισκεφθεί ή προέρχονται από τη Βραζιλία, τη Νότια Αφρική, το Ηνωμένο Βασίλειο, την Ιρλανδία και άλλες 26 ευρωπαϊκές χώρες.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης