Τελευταία Νέα
Διεθνή

Γαλλία - Κορωνοϊός: Σταθερά υψηλά ο αριθμός των κρουσμάτων, με 22.086 νέα - Εξετάζεται νέο lockdown

Γαλλία - Κορωνοϊός: Σταθερά υψηλά ο αριθμός των κρουσμάτων, με 22.086 νέα - Εξετάζεται νέο lockdown
Οι γαλλικές υγειονομικές αρχές ανακοίνωσαν 22.086 νέα κρούσματα κορωνοϊού για το τελευταίο 24ωροκαι 612 θανάτους
Σχετικά Άρθρα
Ο ημερήσιος αριθμός νέων κρουσμάτων κορωνοϊού στη Γαλλία παρέμεινε σήμερα 26 Ιανουαρίου πάνω από 20.000 κατά μέσο όρο για τέταρτη σερί ημέρα.
Στο μεταξύ, οι νοσηλείες συνεχίζουν να αυξάνονται, φθάνοντας σε υψηλό οκτώ εβδομάδων, στις 27.041, εντείνοντας τους φόβους για ένα τρίτο πανεθνικό λοκντάουν.
Ο πρόεδρος Emmanuel Macron συνεχίζει να ελπίζει ότι η νυχτερινή απαγόρευση της κυκλοφορίας, από τις 6:00 το απόγευμα τοπική ώρα, που επιβλήθηκε πριν από 11 ημέρες, θα σταθεί αρκετή για να τεθεί υπό έλεγχο η αύξηση των νέων μολύνσεων.
Παρά τις εκκλήσεις ορισμένων γιατρών και υγειονομικών για την επιβολή ενός νέου lockdown, η υπουργός Επικρατείας αρμόδια για τη Βιομηχανία, Agnes Pannier - Runacher, δήλωσε νωρίτερα πως δεν υπάρχει ανάγκη να ληφθεί απόφαση για ένα τέτοιο μέτρο, σε αυτή τη φάση.

Tην Πέμπτη οι νέες αποφάσεις

Ο Γάλλος πρόεδρος θα ηγηθεί του εβδομαδιαίου υπουργικού συμβουλίου αύριο, ενώ μια συνέντευξη τύπου της κυβέρνησης για τη νόσο Covid-19 έχει προγραμματιστεί για την Πέμπτη.
Οι γαλλικές υγειονομικές αρχές ανακοίνωσαν 22.086 νέα κρούσματα κορωνοϊού για το τελευταίο 24ωρο σήμερα, ένας αριθμός πολύ υψηλότερος από τα χθεσινά 4.240.
Η κυβέρνηση θέλει ο αριθμός αυτός να μειωθεί κάτω των 5.000, προκειμένου να θεωρήσει ότι η πανδημία έχει τεθεί υπό πλήρη έλεγχο.
Ο αριθμός των ασθενών που νοσηλεύονται σε ΜΕΘ για Covid-19 αυξήθηκε επίσης, στους 3.081, παραμένοντας πάνω από το όριο των 3.000 για δεύτερη συνεχή ημέρα.
Το σύνολο των μολύνσεων ανέρχεται αυτή τη στιγμή σε 3.079.943, το έκτο υψηλότερο παγκοσμίως.
Ο απολογισμός των νεκρών αυξήθηκε κατά 612, στους 74.106, ο έβδομος υψηλότερος παγκοσμίως, έπειτα από μια αύξηση 445 χθες.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης