Διεθνή

To YouTube αποκλείει τον Donald Trump επ’ αόριστον

To YouTube αποκλείει τον Donald Trump επ’ αόριστον

Το YouTube αποκλείει τον πρώην πρόεδρο των ΗΠΑ και τον δικηγόρο του, R. Giuliani 

Σχετικά Άρθρα

Για δεύτερη φορά μέσα σε δύο εβδομάδες επεκτείνει το YouTube τους περιορισμούς στον Donald Trump, που τον εμποδίζουν να δημοσιεύει στην πλατφόρμα, σύμφωνα με χθεσινές ανακοινώσεις (26/1) της εταιρείας.
Υπενθυμίζεται πως η εταιρεία τον «μπλόκαρε» για πρώτη φορά στις 12 Ιανουαρίου εν μέσω φόβων πρόσθετης βίας, μετά την εξέγερση στο Καπιτώλιο από τους υποστηρικτές του. Επέκτεινε την απαγόρευση την περασμένη Τρίτη (19/1) για τουλάχιστον μια ακόμη εβδομάδα.
H εταιρεία δεν όρισε χρονοδιάγραμμα για την τελευταία απαγόρευση, καθιστώντας έτσι αόριστη την αναστολή του πρώην προέδρου των Ηνωμένων Πολιτειών στην διάσημη πλατφόρμα.
«Λαμβάνοντας υπόψη τις ανησυχίες σχετικά με την πιθανότητα βίας, το κανάλι του Donald J. Trump δεν θα μπορεί να ανεβάζει νέα βίντεο ή να κάνει live stream για εφτά επιπλέον ημέρες", δήλωσε εκπρόσωπος του YouTube.
"Όπως είχαμε ανακοινώσει προηγουμένως, τα σχόλια θα συνεχίσουν να είναι απενεργοποιημένα επ' αόριστον στα βίντεο του καναλιού.»

Το YouTube «μπλοκάρει» και τον δικηγόρο του Trump

Το YouTube ανακοίνωσε επίσης ότι θα απαγορεύσει προσωρινά τον Rudy Giuliani να συμμετάσχει σε ένα πρόγραμμα που του επιτρέπει να βγάλει χρήματα από το κανάλι του εξαιτίας επανειλημμένων παραβιάσεων των πολιτικών - περί ψευδούς αξίωσης αναφορικά με την ευρεία απάτη ψηφοφόρων στις εκλογές του 2020- σύμφωνα με τον ίδιο εκπρόσωπο.
Ο δικηγόρος του Trump,  μπορεί να υποβάλει εκ νέου αίτηση για το πρόγραμμα μετά από 30 ημέρες, εάν τα προβλήματα με τον λογαριασμό του έχουν επιλυθεί, δήλωσε ο εκπρόσωπος.
Η δράση εναντίον του Giuliani, διακόπτει προσωρινά μια εξέχουσα ροή εσόδων για τον προσωπικό δικηγόρο του πρώην προέδρου.

Κινδυνεύει να αποκλειστεί από τα μεγαλύτερα μέσα επικοινωνίας του διαδικτύου

Ο κ. Trump έχει πλέον αποκλειστεί μόνιμα από το Twitter και αντιμετωπίζει απεριόριστες απαγορεύσεις τόσο από το Facebook όσο και από το YouTube, απομακρύνοντας τον από τρία από τα ισχυρότερα μέσα επικοινωνίας στο Διαδίκτυο. 

www.bankingnews.gr 

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης