Τελευταία Νέα
Διεθνή

Ανεξέλεγκτος ο κορωνοϊός στη Λατινική Αμερική – Δραματική αύξηση της θνητότητας στο Μεξικό

Ανεξέλεγκτος ο κορωνοϊός στη Λατινική Αμερική – Δραματική αύξηση της θνητότητας στο Μεξικό
Στα 9 εκατομμύρια τα κρούσματα στη Βραζιλία
Σχετικά Άρθρα

Εκτός ελέγχου παραμένει το β’ κύμα της επιδημίας του κορωνοϊού στη Λατινική Αμερική, το οποίο είναι σε έξαρση από τις αρχές του περασμένου Δεκεμβρίου.
Ειδικά στο Μεξικό, έντονη ανησυχία προκαλούν τα τελευταία στοιχεία βάσει των οποίων η πραγματική θνητότητα από τον κορωνοϊό είναι κατά πολύ υψηλότερη από αυτή που καταγράφεται.
Συγκεκριμένα, το Εθνικό Ινστιτούτο Στατιστικής (INEGI) έκανε γνωστό ότι η θνητότητα της COVID-19 στη χώρα ως τον Αύγουστο του 2020 στην πραγματικότητα ήταν 68% υψηλότερη από αυτή που ανακοινωνόταν από την κυβέρνηση, είχε φθάσει ήδη τότε τους 108.658 θανάτους, όταν η κυβέρνηση έκανε λόγο για 64.414 νεκρούς.

Τα επίσημα στοιχεία

Το υπουργείο Υγείας ανακοίνωσε ότι τις προηγούμενες 24 ώρες άλλοι 1.623 ασθενείς με την COVID-19 υπέκυψαν, ενώ επιβεβαιώθηκαν 17.944 κρούσματα του SARS-CoV-2.
Συνολικά το Μεξικό μετρά 153.639 νεκρούς επί συνόλου 1.806.849 μολύνσεων και αποτελεί την 4η χώρα παγκοσμίως με τους περισσότερους νεκρούς παγκοσμίως.
Εν τω μεταξύ, ανακοινώθηκε ότι έφτασαν στο Μεξικό δόσεις του υποψηφίου εμβολίου του γερμανικού εργαστηρίου βιοτεχνολογίας CureVac προκειμένου να διεξαχθεί κλινική δοκιμή τρίτης φάσης.
Οι αρχές ζητούν να συμμετάσχουν σε αυτή 8.000 εθελοντές και εθελόντριες.

Στα 9 εκατ. τα κρούσματα στη Βραζιλία

Μια ανάσα από τα 9 εκατομμύρια είναι τα κρούσματα στη Βραζιλία, η οποία πλήττεται ιδιαίτερα από το β’ κύμα του κορωνοϊού.
Το υπουργείο Υγείας ανακοίνωσε ότι τις προηγούμενες 24 ώρες επιβεβαιώθηκαν 63.520 κρούσματα του SARS-CoV-2, ενώ άλλοι 1.283 ασθενείς με την COVID-19 υπέκυψαν.
Στη Βραζιλία έχουν καταγραφεί 220.161 νεκροί επί συνόλου 8.996.876 μολύνσεων.

Κούβα: Ημερήσιο ρεκόρ κρουσμάτων

Τον βαρύτερο αριθμό θανάτων από την επιδημία του κορωνοϊού κατέγραψε τον Ιανουάριο η Κούβα.
Το υπουργείο Υγείας ανακοίνωσε ότι ο αριθμός των ασθενών με την COVID-19 που υπέκυψαν μέσα στον Ιανουάριο αυξήθηκε σε 58, κάτι που σημαίνει ότι ο απολογισμός της πανδημίας τον τρέχοντα μήνα είναι ο βαρύτερος που έχει καταγραφεί μετά την εκδήλωσή της στην επικράτεια της χώρας της Καραϊβικής.
Ο αριθμός των επιβεβαιωμένων κρουσμάτων του SARS-CoV-2 τις προηγούμενες 24 ώρες ανήλθε σε 825, αριθμός που αποτελεί ρεκόρ σε ημερήσια βάση, όπως και αυτός των περιπτώσεων στις οποίες οι μολύνσεις οφείλονταν σε μετάδοση στην κοινότητα (801).
Οι αρχές κάνουν λόγο για ταχεία διασπορά του νέου κορονοϊού «σε όλες τις επαρχίες και σε όλους τους δήμους της χώρας» και επισημαίνουν πως θα αναπροσαρμοστούν τα μέτρα.
Συνολικά η Κούβα μετρά 204 νεκρούς επί συνόλου 23.439 μολύνσεων.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης