Τελευταία Νέα
Διεθνή

Στο «μικροσκόπιο» της ΕΕ τα social media και η προβολή fake news για τον κορωνοϊό

Στο «μικροσκόπιο» της ΕΕ τα social media και η προβολή fake news για τον κορωνοϊό
Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή έχει πει στις Google, Facebook, Twitter και Microsoft να συνεχίσουν τις μηνιαίες εκθέσεις σχετικά με τις προσπάθειές τους να αντιμετωπίσουν τις ψευδείς ειδήσεις
Σχετικά Άρθρα
Τα social media και οι διαδικτυακές πλατφόρμες έχουν δεχθεί πολλά «πυρά» παγκοσμίως για τη διάδοση ψευδών ειδήσεων, κάτι που οδήγησε σε εκκλήσεις προς Ρυθμιστικές Αρχές να επιβάλουν την πραγματοποίηση περισσότερων κινήσεων για να διορθωθούν αυτά τα φαινόμενα, αλλιώς θα αντιμετωπίσουν πολύπλοκους κανόνες.
Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή έχει πει στις Google, Facebook, Twitter και Microsoft να συνεχίσουν τις μηνιαίες εκθέσεις σχετικά με τις προσπάθειές τους να αντιμετωπίσουν τις ψευδείς ειδήσεις (fake news), ειδικά όσον αφορά το κρίσιμο θέμα του κορωνοϊού, για άλλους έξι μήνες.

Η υπογραφή του κώδικα

Οι εταιρίες, μαζί με την TikTok και διαφημιστές, υπέγραψαν τον κώδικα πρακτικής της Ευρωπαϊκής Ένωσης, προκειμένου να αντιμετωπίσουν την εξάπλωση της παραπληροφόρησης στις πλατφόρμες τους, και ήταν υποχρεωμένες να υποβάλλουν εκθέσεις για τις προσπάθειές τους στη διάρκεια μιας αρχικής εξάμηνης περιόδου.
Οι εκθέσεις θα συνεχιστούν για άλλους έξι μήνες, λόγω της σύνδεσής τους με την πανδημία του κορωνοϊού, ανέφερε η Ευρωπαϊκή Επιτροπή.
Οι εταιρίες έχουν κληθεί να παρέχουν περισσότερα δεδομένα για το πώς διαδίδεται η παραπληροφόρηση στη διάρκεια της κρίσης του κορονοϊού και για την επίδραση των ενεργειών τους στις χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης.
«Η πανδημία έχει γίνει έδαφος αναπαραγωγής για λανθασμένους ισχυρισμούς και θεωρίες συνωμοσίας και οι πλατφόρμες είναι σημαντικοί ενισχυτές αυτού του τύπου μηνυμάτων», ανέφερε σε μια ανακοίνωση η αντιπρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής για τις Αξίες και τη Διαφάνεια.
«Πρέπει να συνεχίσουμε να εργαζόμαστε από κοινού προκειμένου να βελτιώσουμε τη μάχη μας με την παραπληροφόρηση, αλλά χρειαζόμαστε μεγαλύτερη διαφάνεια και καλύτερη προσπάθεια από τις διαδικτυακές πλατφόρμες», πρόσθεσε επί του θέματος.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης