Τελευταία Νέα
Διεθνή

Juncker: Όπως είναι τώρα, η Τουρκία δεν θα γίνει ποτέ μέλος της ΕΕ

Juncker: Όπως είναι τώρα, η Τουρκία δεν θα γίνει ποτέ μέλος της ΕΕ
Τι αναφέρει για την Τουρκία ο Jean-Claude Juncker
"Όπως είναι τώρα, η Τουρκία δεν θα γίνει ποτέ μέλος της ΕΕ", δήλωσε ο πρώην πρόεδρος της Κομισιόν Jean-Claude Juncker, σημειώνοντας ότι "η Τουρκία συμπεριφέρεται ως χώρα που δεν θέλει να γίνει μέλος της ΕΕ".
Σε συνέντευξή του στο Euronews, ο κ. Juncker ξεκαθάρισε ότι η συμπεριφορά της Τουρκίας απέναντι σε Ελλάδα και Τουρκία, δεν είναι αποδεκτή.
Ο πρώην Πρόεδρος της Κομισιόν τέθηκε κατά των κυρώσεων, υπογράμμισε ωστόσο ότι θα πρέπει να καταστεί σαφές στο ΝΑΤΟ και στην Τουρκία, ότι η συμπεριφορά της δεν είναι συμπεριφορά σύμμαχης χώρας, ενώ σχετικά με τις τουρκικές αξιώσεις σε Αιγαίο και Ανατολική Μεσόγειο, ο Jean-Claude Juncker υπογράμμισε πως Ελλάδα και Κύπρος έχουν το Διεθνές Δίκαιο με το μέρος τους.
Ερωτηθείς για τον διχασμό που επήλθε στην ΕΕ σχετικά με το ζήτημα των κυρώσεων κατά της Τουρκίας, ο Jean-Claude Juncker ανέφερε πως η ΕΕ είναι διχασμένη και χωρίς την επιρροή του Erdogan σε αυτό το ζήτημα και πως θα πρέπει να καταστεί σαφές ότι εάν συνεχίσει έτσι η πόρτα της Ευρώπης δεν είναι ανοιχτή.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης