Τελευταία Νέα
Διεθνή

Ανησυχία επιστημόνων: Μολύνθηκαν ταυτόχρονα από 2 διαφορετικές μεταλλάξεις κορωνοϊού

Ανησυχία επιστημόνων: Μολύνθηκαν ταυτόχρονα από 2 διαφορετικές μεταλλάξεις κορωνοϊού
Νέα μετάλλαξη στην Βραζιλία φαίνεται ότι μπορεί να διαπεράσει την ασπίδα της ανοσίας της αγέλης, που επιτυγχάνεται με τα εμβόλια
Σχετικά Άρθρα

Ανησυχητικά είναι τα στοιχεία από τη Βραζιλία όπου επιβεβαιώθηκε ότι ασθενείς μολύνθηκαν με δύο διαφορετικά στελέχη του κορωνοϊού ταυτόχρονα, σύμφωνα με έρευνα του Εθνικού Εργαστηρίου Επιστημονικής Πληροφορικής της χώρας και δημοσιεύει το EFE.
Σύμφωνα με το πρακτορείο ειδήσεων, τουλάχιστον δύο ασθενείς φαίνεται πως είχαν μολυνθεί από δύο διαφορετικά στελέχη.
Οι ασθενείς είχαν παρουσιάσει ήπια συμπτώματα του ιού και ανέρρωσαν τον Νοέμβριο του 2020, χωρίς να χρειαστούν νοσηλεία.
Η έρευνα έδειξε πως τουλάχιστον πέντε μεταλλάξεις του κορωνοϊού κυκλοφορούν στην περιοχή Ρίο Γκράντε ντο Σουλ, συμπεριλαμβανομένου της άγνωστου στελέχους που έχει ονομαστεί VUI-NP13L.
Στη Βραζιλία έχουν εντοπιστεί πάνω από 10.000.000 μολύνσεις και 221.000 θάνατοι.

Μετάλλαξη της Βραζιλίας -Σάρωσε πόλη που είχε ανοσία της αγέλης από το πρώτο κύμα

Έντονη ανησυχία πυροδοτεί ένα νέο ξέσπασμα της πανδημίας του νέου κορωνοϊού σε μια πολυάνθρωπη πόλη της Βραζιλίας όπου εμφανίστηκε μια νέα μετάλλαξη, καθώς φαίνεται ότι μπορεί να διαπεράσει την ασπίδα της ανοσίας της αγέλης, που επιτυγχάνεται με τα εμβόλια.
Σύμφωνα με εκτιμήσεις έναν ποσοστό γύρω στο 75% των κατοίκων του Μανάους, που βρίσκεται στην καρδιά του τροπικού δάσους της Αμαζονίας, είχε μολυνθεί από τον κορωνοϊό στο πρώτο κύμα της πανδημίας σε μια χώρα που έχει πληγεί ιδιαίτερα από την υγειονομική κρίση.
Επιστήμονες επισημαίνουν ότι μ’ ένα τέτοιο ποσοστό μολύνσεων θα έπρεπε λογικά να είχε επιτευχθεί ανοσία της αγέλης στον τοπικό πληθυσμό και να εμποδίζεται η διασπορά του ιού. Αλλά μετά την εμφάνιση της μετάλλαξης P.1 τα κρούσματα εκτοξεύτηκαν εκ νέου, πράγμα που υποδεικνύει ότι το νέο στέλεχος ίσως καταφέρνει να αποφεύγει τα αντισώματα του ανοσοποιητικού συστήματος, που παρήχθησαν μετά την προηγούμενη μόλυνση.

www.bankingnews.gr 

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης