Τελευταία Νέα
Πολιτική

H δημοσκόπηση του «πράσινου» Φαναρά που έφερε… οδυρμό σε Φώφη και Χ.Τρικούπη

H δημοσκόπηση του «πράσινου» Φαναρά που έφερε… οδυρμό σε Φώφη και Χ.Τρικούπη
Η δημοσκόπηση του Στ.Φαναρά έφερε «κλάμα» στην Χαριλάου Τρικούπη όταν τα προηγούμενα χρόνια έφερνε πάντα χαρές…
Σχετικά Άρθρα

Ένα στοιχείο των πρόσφατων δημοσκοπήσεων έκανε κάποιους να χαμογελάσουν παραπάνω στο Μέγαρο Μαξίμου. Δεν ήταν το προβάδισμα 15% από τον ΣΥΡΙΖΑ που δείχνουν μεσοσταθμικά οι περισσότερες μετρήσεις. Οι άνθρωποι του Μητσοτάκη στάθηκαν σε μία συγκεκριμένη δημοσκόπηση της Metron Analysis, σύμφωνα με την οποία το 52% εκφράζει θετική γνώμη και το 37% αρνητική για τον Πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη.

Το ΚΙΝΑΛ θέλει… Μητσοτάκη

Αυτό, όμως που τους έκανε μεγάλη εντύπωση είναι ότι ο πρωθυπουργός εμφανίζει περισσότερη αποδοχή μεταξύ των ψηφοφόρων του ΚΙΝΑΛ (92%) έναντι των ψηφοφόρων της ίδιας της ΝΔ (88%), ενώ σημαντική είναι και η αποδοχή του από τους ψηφοφόρους του ΣΥΡΙΖΑ της τάξης του 29%, δηλαδή ένας στους τρεις!
Αυτό το στοιχείο δεν άρεσε καθόλου στην Φώφη Γεννηματά. Και να πεις ότι ο Στράτος Φαναράς, που έχει την Metron Analysis είναι εχθρός του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ, δεν μπορείς να το πεις. Φίλα προσκείμενος της παράταξης και κολλητός του Κώστα Λαλιώτη, προσωπικού συμβούλου της Φώφης Γεννηματά.

Χαστούκι σε Φώφη η δημοσκόπηση

Προφανώς, αυτό το στοιχείο δεν άρεσε στη Φώφη διότι λέει την αλήθεια. Ο κόσμος του ΠΑΣΟΚ που έχει απομείνει στο κόμμα –δηλαδή δεν είναι καιροσκόπος να πάει στον ΣΥΡΙΖΑ- είναι κεντρώος κόσμος που δεν θέλει ακραίους πολιτικούς. Και αυτός ο κόσμος προτιμάει τον κεντρώο και μετριοπαθή Μητσοτάκη. Όσο για τη Φώφη, αυτό ήταν ένα καμπανάκι. Γνωρίζει καλά ότι εάν στρέψει το τιμόνι προς τον ΣΥΡΙΖΑ ο κόσμος δεν θα της το συγχωρήσει. Η ομάδες που κυριαρχούν στο ΚΙΝΑΛ είναι προς την πλευρά της σύγκλισης με τον ΣΥΡΙΖΑ. Ωστόσο, ο κόσμος δεν συμφωνεί.
Αυτή η δημοσκόπηση έχει μεγάλο ενδιαφέρον για τη Φώφη Γεννηματά αλλά και για τον Ανδρέα Λοβέρδο που δείχνει να έχει πιάσει τον παλμό των ψηφοφόρων. Ο ίδιος θέλει κυριαρχία στο κέντρο, όχι σύγκλιση με τον ΣΥΡΙΖΑ και υποδειγματική αντιπολίτευση, όχι αντιπολίτευση στα πάντα…
Πάντως, ποιος θα το έλεγε. Η δημοσκόπηση του Στ.Φαναρά έφερε «κλάμα» στην Χαριλάου Τρικούπη όταν τα προηγούμενα χρόνια έφερνε πάντα χαρές…

Μαξιμιλιανός

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης