Τελευταία Νέα
Διεθνή

ΠΟΥ - κορωνοϊός: Μπορούν να κάνουν το εμβόλιο οι έγκυες

ΠΟΥ - κορωνοϊός: Μπορούν να κάνουν το εμβόλιο οι έγκυες
"Δεν έχουμε οποιονδήποτε συγκεκριμένο λόγο να πιστεύουμε ότι υπάρχουν συγκεκριμένοι κίνδυνοι που θα μπορούσαν να είναι μεγαλύτεροι από τα οφέλη του εμβολιασμού των εγκύων γυναικών", είναι η νέα τοποθέτηση του ΠΟΥ
Σχετικά Άρθρα

Στην αλλαγή της σύστασης του όσον αφορά τον εμβολιασμό των εγκύων γυναικών κατά του κορωνοϊού, προχώρησε ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας (ΠΟΥ), αίροντας τις προηγούμενες επιφυλάξεις του, αλλά και υιοθετώντας μια λιγότερο επιφυλακτική στάση, η οποία είχε δεχθεί επικρίσεις και διαφοροποιείτο σε σχέση με την ευνοϊκή εισήγηση των Κέντρων Ελέγχου και Πρόληψης Νόσων (CDC) των ΗΠΑ.
«Με βάση όσα γνωρίζουμε γι' αυτό το είδος εμβολίου, δεν έχουμε οποιονδήποτε συγκεκριμένο λόγο να πιστεύουμε ότι υπάρχουν συγκεκριμένοι κίνδυνοι που θα μπορούσαν να είναι μεγαλύτεροι από τα οφέλη του εμβολιασμού των εγκύων γυναικών», είναι η νέα τοποθέτηση του ΠΟΥ, σύμφωνα με τους «Times» της Νέας Υόρκης».
Αυτή η νέα τοποθέτηση έρχεται να ευθυγραμμισθεί με εκείνη των Κέντρων Ελέγχου και Πρόληψης Νόσων (CDC) των ΗΠΑ.
Πολλοί ειδικοί είχαν εκφράσει απογοήτευση για την προηγούμενη τοποθέτηση του ΠΟΥ, ο οποίος δεν συνιστούσε τον εμβολιασμό των εγκύων με τα εμβόλια των Pfizer/BioNTech και Moderna, εκτός αν οι γυναίκες ανήκαν σε ομάδα υψηλού κινδύνου.
Σημειώνεται ότι τα εμβόλια των Pfizer/BioNTech και Moderna δεν έχουν δοκιμασθεί σε εγκύους, όμως οι δοκιμές τοξικότητας σε ζώα δεν έδειξαν κάποιες επιβλαβείς επιπτώσεις.
Επιπροσθέτως, η τεχνολογία mRNA θεωρείται γενικά ασφαλής.
Πάντως, παραδοσιακά οι έγκυες εξαιρούνται από τις κλινικές δοκιμές φαρμάκων και εμβολίων.
Ωστόσο, επειδή τα εμβόλια θεωρούνται εν γένει ασφαλή, από τη δεκαετία του 1960 η σύσταση στις έγκυες είναι να κάνουν τα αντιγριπικά και άλλα εμβόλια.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης