Τελευταία Νέα
Διεθνή

Αργεντινή: Επιδιώκει συμφωνία με το ΔΝΤ για την αποπληρωμή των χρεών της

Αργεντινή: Επιδιώκει συμφωνία με το ΔΝΤ για την αποπληρωμή των χρεών της
Τον Φεβρουάριο του 2020 η Αργεντινή ανακοίνωσε ότι «παγώνει» την αποπληρωμή των χρεών της με το ΔΝΤ μέχρι να βγει η χώρα από την ύφεση
Σχετικά Άρθρα

Μια συμφωνία με το ΔΝΤ ως τον Μάιο του 2021 πιέζει να εξασφαλίσει ο υπουργός Οικονομίας της Αργεντινής Martin Guzman για την αποπληρωμή του χρέους των 44 δισεκατομμυρίων δολαρίων που οφείλει η Αργεντινή στο Ταμείο.
Σε συνέντευξη του στη Wall Street Journal, ο Guzman υπογράμμισε ότι σκοπεύει να μειώσει το έλλειμμα του προϋπολογισμού της χώρας της Λατινικής Αμερικής το 2021 στο περίπου 6% της ετήσιας οικονομικής παραγωγής, από 8,5% το 2020, προκειμένου να υπάρξει η συμφωνία.

Πάγωμα των χρεών το 2020

Η Αργεντινή και το ΔΝΤ βρίσκονται επί του παρόντος σε συνομιλίες για να διαπραγματευτούν εκ νέου το πρόγραμμα των 57 δισεκατομμυρίων δολαρίων από το 2018, το οποίο ήταν το μεγαλύτερο στην ιστορία του ταμείου.
Τον Φεβρουάριο του 2020 η Αργεντινή ανακοίνωσε ότι «παγώνει» την αποπληρωμή των χρεών της με το ΔΝΤ μέχρι να βγει η χώρα από την ύφεση ενώ διεκδικούσε την αναδιάρθρωση του χρέους των 100 δισ δολαρίων στο οποίο συμπεριλαμβάνονται και αυτά των 57 δισ δολαρίων.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης