Τελευταία Νέα
Διεθνή

Spahn (υπ. Υγείας Γερμανίας): Παραγγέλνουμε εμβόλια και για το 2022

Spahn (υπ. Υγείας Γερμανίας): Παραγγέλνουμε εμβόλια και για το 2022
Ο Γερμανός υπουργός Υγείας υπεραμύνθηκε της προόδου που σημειώθηκε στην προμήθεια και τη χορήγηση εμβολίων
Σχετικά Άρθρα

Η Γερμανία παραγγέλνει εμβόλια και για το 2022 σε περίπτωση που απαιτούνται κανονικές δόσεις ή αποθεματικές για να διατηρηθεί ο πληθυσμός ανοσοποιημένος από μεταλλάξεις του Covid – 19 , δήλωσε ο υπουργός Υγείας της χώρας Jens Spahn, εν μέσω αυξανόμενης απογοήτευσης στην Ευρώπη για τον αργό ρυθμό εμβολιασμού.
Μιλώντας μέσω τηλεδιάσκεψης σε υγειονομικούς Spahn υπεραμύνθηκε της προόδου που σημειώθηκε στην προμήθεια και τη χορήγηση εμβολίων, λέγοντας ότι 2,3 εκατομμύρια από τα 83 εκατομμύρια πληθυσμού της Γερμανίας έχουν ήδη λάβει μία δόση.
Οι ευρωπαϊκές κυβερνήσεις αντιμετωπίζουν επικρίσεις σχετικά με ην προσφορά και την παραγωγή καθώς οι κατασκευαστές εμβολίων AstraZeneca, Pfizer και Moderna ανακοίνωσαν περικοπές στον όγκο παράδοσης, προκειμένου να αυξήσουν την παραγωγή.

Παραγγελίες και για απόθεμα

Η Γερμανία - η μεγαλύτερη οικονομία της Ευρώπης - έχει πληγεί από ένα δεύτερο lockdown που επιβλήθηκε τον Νοέμβριο - και πολλοί καταφεύγουν στα παραδείγματα ΗΠΑ, Ισραήλ και Μεγάλης Βρετανίας όπου διαπιστώνονται ταχύτεροι ρυθμοί εμβολιασμού, όπως σημειώνει το Reuters.
«Τώρα παραγγέλνουμε άλλα εμβόλια για το 2022, για να έχουμε τουλάχιστον κάποια στο χέρι», δήλωσε ο Spahn.
«Κανείς δεν ξέρει αν θα χρειαστούμε ενίσχυση, με την αύξηση της παραγωγικής ικανότητας τώρα, θα παραγγείλουμε εμβόλια ως προφύλαξη.
Αν δεν τα χρειαζόμαστε καλώς. αλλά αν το κάνουμε τότε θα τα έχουμε διαθέσιμα», πρόσθεσε.
Να σημειωθεί ότι ο πρωθυπουργός της Βαυαρίας, Markus Soeder, πρότεινε νέους κανόνες που να επιτρέπουν στα κρατίδια να έχουν σημαντικότερο λόγο στην παροχή εμβολίων.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης