Τελευταία Νέα
Πολιτική

Κικίλιας: Δύσκολος μήνας ο Φεβρουάριος – Ανοσία αν εμβολιαστούν περίπου 2 εκατομμύρια άνθρωποι

Κικίλιας: Δύσκολος μήνας ο Φεβρουάριος – Ανοσία αν εμβολιαστούν περίπου 2 εκατομμύρια άνθρωποι
Απρίλιος, Μάιος και Ιούνιος είναι οι 3 μήνες που θα μπουν στο φουλ οι μηχανές για τον εμβολιασμό, τόνισε ο Β. Κικίλιας

Δύσκολος θα είναι ο Φεβρουάριος, καθώς είναι ο μήνας των λοιμώξεων και των ιών, όπως τόνισε ο υπουργός Υγείας, Βασίλης Κικίλιας.
Ο κ. Κικίλιας μιλώντας ΣΚΑΪ αναφέρθηκε και στο θέμα των εμβολιασμών, λέγοντας ότι  Απρίλιος, Μάιος και Ιούνιος είναι οι 3 μήνες που θα μπουν στο φουλ οι μηχανές για τον εμβολιασμό.
Πρόσθεσε ότι έχουμε 3 εμβόλια στη διάθεση μας, αλλά και ότι το εμβόλιο της Astrazeneca θα έχει έρθει μέχρι τις 10 Φεβρουάριου.
Ο υπουργός Υγείας ανέφερε ότι ήδη έχουν γίνει μέχρι σήμερα περίπου 270 χιλιάδες εμβολιασμοί, προσθέτοντας ότι τον Φεβρουάριο ο αριθμός θα είναι τριπλάσιος και τον Μάρτιο ακόμα μεγαλύτερος.

Ανοσία

Αναφορικά με την ανοσία του πληθυσμού, ο κ. Κικίλιας υπογράμμισε πως αν εμβολιαστούν περίπου 2 εκατομμύρια άνθρωποι, πρώτα ηλικιωμένους, ευπαθείς ομάδες και από εκεί και πέρα το σύνολο του πληθυσμού, μπορούμε να φτάσουμε στην ανοσία.
«Εάν συνεχίσει χωρίς διακοπές η προμήθεια των κρατών μελών και έρθουν τα εμβόλια είναι προφανές ότι μέχρι αρχές καλοκαιριού θα έχουμε εμβολιάσει τις ευπαθείς ομάδες, τους υγειονομικούς, τους μεγάλους σε ηλικία έτσι ώστε να μπορούμε να πούμε ότι ατενίζουμε με αισιοδοξία το καλοκαίρι», τόνισε, μεταξύ άλλων, ο κ. Κικίλιας.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης