Τελευταία Νέα
Διεθνή

Elon Musk: «Καλωδιώσαμε» έναν πίθηκο με τσιπ και παίζει video games με τον εγκέφαλο του!

Elon Musk: «Καλωδιώσαμε» έναν πίθηκο με τσιπ και παίζει video games με τον εγκέφαλο του!
Αυτό που θέλει να πετύχει ο Musk προς το παρόν είναι να δημιουργήσει μια εμφυτεύσιμη συσκευή που επιτρέπει στους ανθρώπους να ελέγχουν τα τηλέφωνα ή τους υπολογιστές με το μυαλό τους
Σχετικά Άρθρα
Σε μια νέα, ιδιαίτερη... αποκάλυψη (όπως μας έχει συνηθίζει άλλωστε), προχώρησε ο πλουσιότερος άνθρωπος στον πλανήτη, Elon Musk.
Ειδικότερα, σε μια συνέντευξή του που παραχώρησε αργά χθες το βράδυ (31/1), ο μεγιστάνας της Tesla ανέφερε πως η νέα εταιρεία του, με το όνομα Neuralink, έχει συνδέσει τον εγκέφαλο μιας μαϊμού για να παίζει έτσι βιντεοπαιχνίδια με αυτό σύμφωνα με το CNBC.
Η Neuralink έβαλε ένα τσιπ στο κρανίο του πιθήκου και χρησιμοποίησε «μικροσκοπικά καλώδια» για να το συνδέσει στον εγκέφαλό του, είπε ο Musk.
«Δεν είναι ένας δυστυχισμένος πίθηκος», ανέφερε κατά τη διάρκεια μιας ομιλίας στο Clubhouse, μια νέα εφαρμογή κοινωνικών μέσων που κερδίζει δημοτικότητα και επιτρέπει στους ανθρώπους να έχουν άτυπες φωνητικές συνομιλίες, ενώ άλλοι ακούνε.

Η εταιρεία

Με έδρα το Σαν Φρανσίσκο, η ομάδα του Neuralink με περίπου 100 άτομα για εργατικό δυναμικό προσπαθεί να αναπτύξει μια εφαρμόσιμη διεπαφή υπολογιστή-εγκεφάλου.
Ο Musk το περιγράφει ως ένα Fitbit (ένα ηλεκτρονικό δηλαδή ρολόι) στο κρανίο σας με μικροσκοπικά καλώδια που μπαίνουν στον εγκέφαλό σας.
Είπε ότι ο στόχος της Neuralink είναι να αυξήσει το ρυθμό με τον οποίο οι πληροφορίες μπορούν να ρέουν από τον ανθρώπινο εγκέφαλο σε μια μηχανή.

Που το πάει ο Elon Musk;

Ο στόχος της εταιρείας είναι να συνδέσει στον εγκέφαλο διάφορα εύκαμπτα ηλεκτρόδια, πιο λεπτά από τα ανθρώπινα μαλλιά.
Οι συσκευές BMI που υπάρχουν σήμερα χρησιμοποιούν άκαμπτα ηλεκτρόδια για να εκτελέσουν τις εργασίες τους, τα οποία μπορεί να προκαλέσουν ζημιά στον ανθρώπινο εγκέφαλο.
Η εισαγωγή εύκαμπτων ηλεκτροδίων είναι πολύ πιο ευαίσθητη και δύσκολη εργασία, για αυτό και η εταιρία εστιάζει στην κατασκευή ενός ρομπότ για να κάνει τη δουλειά.
Όμως αυτό που θέλει να πετύχει ο Musk προς το παρόν είναι να δημιουργήσει μια εμφυτεύσιμη συσκευή που επιτρέπει στους ανθρώπους να ελέγχουν τα τηλέφωνα ή τους υπολογιστές με το μυαλό τους.
Η Neuralink στοχεύει πρώτα να βοηθήσει τους ανθρώπους με παράλυση και μετά να αποκαταστήσει ικανότητες όπως της όρασής, της ομιλίας και της ακοής. 
πιθηκος.jpg

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης