Διεθνή

ΗΠΑ: Πέθανε στα 51 του χρόνια ο άνθρωπος που εφηύρε το τεστ κορωνοϊού με δείγμα σιέλου

ΗΠΑ: Πέθανε στα 51 του χρόνια ο άνθρωπος που εφηύρε το τεστ κορωνοϊού με δείγμα σιέλου
Ο Brooks ήταν 51 ετών, επιχειρησιακός επικεφαλής και διευθυντής τεχνολογικής ανάπτυξης στο Ινστιτούτο Βιολογίας του Πανεπιστημίου Rutgers
Σχετικά Άρθρα
Έφυγε από τη ζωή σε ηλικία μόλις 51 ετών ο Αμερικανός ερευνητής Andrew Brooks που υπήρξε πρωτοπόρος στην ανάπτυξη του τεστ κορωνοϊού με δείγμα από τους σιελογόνους αδένες.
Την είδηση επιβεβαίωσε στο CNN, η αδελφή του λέγοντας ότι υπέστη καρδιακό επεισόδιο.
Ο Brooks ήταν 51 ετών, επιχειρησιακός επικεφαλής και διευθυντής τεχνολογικής ανάπτυξης στο Ινστιτούτο Βιολογίας του Πανεπιστημίου Rutgers, του Νιου Τζέρσι.
Το τεστ κορωνοϊού που επινόησε μαζί με την ομάδα του τον περασμένο Απρίλιο αδειοδοτήθηκε από τον Εθνικό Οργανισμό Τροφίμων και Φαρμάκων των ΗΠΑ έναν μήνα αργότερα.
Ο ερευνητής από το Νιου Τζέρσι των ΗΠΑ, μιλώντας για το τεστ με δείγμα σάλιου, μια εναλλακτική πρακτική της λήψης δείγματος από τη μύτη, έλεγε:
«Αυτό σημαίνει πως δεν θα χρειάζεται πλέον να θέτουμε τους υγειονομικούς σε κίνδυνο κατά τη συλλογή δείγματος από τη ρινοφαρυγγική κοιλότητα.
Μπορούμε να διατηρήσουμε το προσωπικό μας προστατευμένο και να αυξήσουμε σημαντικά τον αριθμό των ατόμων που εξετάζονται κάθε μέρα».

«Ένας ήρωας»

Στην ιστοσελίδα του αμερικανικού Πανεπιστημίου σημειώνεται πως περισσότερα από τέσσερα εκατομμύρια rapid test, τα πρώτα που εγκρίθηκαν στις ΗΠΑ, πραγματοποιήθηκαν χάρη στη δουλειά του ερευνητή, για την οποία έγραψαν μεγάλα ΜΜΕ, όπως η «New York Times» και το CNN.
Μιλώντας για τον εκλιπόντα, ο κυβερνήτης του Νιου Τζέρσι μίλησε για έναν ήρωα της Πολιτείας των ΗΠΑ, τονίζοντας πως η δουλειά του «έσωσε χωρίς αμφιβολία ζωές»...

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης