Τελευταία Νέα
Διεθνή

Γερμανία: Παράταση της κατάστασης έκτακτης ανάγκης θα εισηγηθεί ο υπ. Υγείας – Merkel: Στα 10 εκατ. οι εμβολιασμοί έως τέλη Μαρτίου 2021

Γερμανία: Παράταση της κατάστασης έκτακτης ανάγκης θα εισηγηθεί ο υπ. Υγείας – Merkel: Στα 10 εκατ. οι εμβολιασμοί έως τέλη Μαρτίου 2021
Γερμανία: Παράταση της κατάστασης έκτακτης ανάγκης θα εισηγηθεί ο Jens Spahn

Ο Υπουργός Υγείας της Γερμανίας θα ζητήσει από το ομοσπονδιακό κοινοβούλιο (Bundestag) να χαρακτηρίσει την πανδημία του κορωνοϊού και για το διάστημα μετά τις 31 Μαρτίου ως «επιδημία εθνικής σημασίας», όπως προκύπτει από νομοσχέδιο το οποίο θα καταθέσει στη γερμανική Βουλή και βρίσκεται στη διάθεση του Reuters.
«Η πανδημία δεν θα έχει τελειώσει στα τέλη Μαρτίου.
Προκειμένου να συνεχίσουν να υφίστανται οι πολυάριθμες οικονομικές ενισχύσεις και οι ευέλικτοι κανονισμοί για τη φροντίδα και την υγεία, πρέπει να παραταθούν νομικά», δήλωσε ο χριστιανοδημοκράτης CDU πολιτικός στο Reuters.
«Αυτές οι ρυθμίσεις συνδέονται, όπως τα διαγνωστικά τεστ και οι κανονισμοί για τον εμβολιασμό, με την επιδημιολογική κατάσταση.
Γι’ αυτό και επεξεργαστήκαμε, κατόπιν αιτήματος των κοινοβουλευτικών ομάδων του κυβερνητικού συνασπισμού, ένα ανάλογο νομοσχέδιο.
Μόνο η Bundestag μπορεί να καθορίσει και να τερματίσει την κατάσταση εκτάκτου ανάγκης.
Έπρεπε να γίνει έτσι και θα παραμείνει έτσι», ανέφερε ο Jens Spahn ενόψει των επιφυλάξεων του κοινοβουλίου να παραταθεί η κατάσταση ανάγκης για πολύ μεγάλο χρονικό διάστημα.

Προς παράταση το lockdown

H ομοσπονδιακή κυβέρνηση της Γερμανίας και οι κυβερνήσεις των κρατιδίων πρόκειται να συζητήσουν στις 10 Φεβρουαρίου για το αν θα παραταθεί το ισχύον lockdown για την αντιμετώπιση της πανδημίας.
Όπως μεταδίδει το Γερμανικό Πρακτορείο Ειδήσεων (dpa), το οποίο επικαλείται πληροφορίες από το κρατίδιο του Βερολίνου, η νέα συνάντηση κορυφής στις 10 Φεβρουαρίου με την συμμετοχή της καγκελαρίου Merkel και των πρωθυπουργών των ομοσπονδιακών κρατιδίων θα αφορά το κατά πόσον το lockdown θα πρέπει να παραταθεί μετά τις 14 Φεβρουαρίου.

Merkel: Δέκα εκατομμύρια άνθρωποι θα έχουν εμβολιαστεί μέχρι τα τέλη Μαρτίου

Η Γερμανία θα εμβολιάσει 10 εκατομμύρια ανθρώπους κατά του νέου κορωνοϊού έως τα τέλη του πρώτου τριμήνου, δήλωσε σήμερα 3/2 η καγκελάριος Angela Merkel στο τηλεοπτικό δίκτυο ARD, υπεραμυνόμενη του χειρισμού της διανομής εμβολίων από την κυβέρνησή της.
Το Βερολίνο και η Ευρωπαϊκή Ένωση δέχονται πυρά για τον χειρισμό της διανομής εμβολίων, με επικριτές να επισημαίνουν τον ταχύτερο ρυθμό εμβολιασμών στη Βρετανία, το Ισραήλ και τις ΗΠΑ ως απόδειξη αποτυχίας της ΕΕ.
Η Angela Merkel τόνισε ότι η ΕΕ είχε δίκιο να μην επιδιώξει την έγκριση χρήσης έκτακτης ανάγκης που επέτρεψε στη Βρετανία να απελευθερώσει το πρώτο εμβόλιο για δημόσια χρήση πριν από οποιονδήποτε άλλη χώρα, καθώς ήταν κρίσιμο να διατηρηθεί η εμπιστοσύνη των ανθρώπων στα εμβόλια.
«Θα μπορούσατε είτε να πείτε ότι θα είμαστε ήδη σε θέση να εμβολιάσουμε 10 εκατομμύρια ανθρώπους, χρησιμοποιώντας και τα δύο εμβόλια κατά το πρώτο τρίμηνο, είτε άλλοι θα πουν «μόνο» (10 εκατομμύρια)· αλλά με κάθε τρόπο ο αριθμός των εμβολιασμών θα αυξάνεται από εκεί και πέρα».

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης