Διεθνή

Βρετανική μελέτη: Τουλάχιστον 6 μήνες φυσική ανοσία όσοι νόσησαν από covid

Βρετανική μελέτη: Τουλάχιστον 6 μήνες φυσική ανοσία όσοι νόσησαν από covid
Δεν αποκλείεται ωστόσο να επαναμολυνθούν αναφέρει η μελέτη
Σχετικά Άρθρα

Τουλάχιστον 6 μήνες φυσική ανοσία έχουν, όσοι νόσησαν από covid όπως προκύπτει από βρετανική επιστημονική έρευνα της Biobank.
Σύμφωνα με την έρευνα που διενεργήθηκε σε περισσότερα από 20.000 άτομα, οι άνθρωποι που πέρασαν την Covid-19 έχουν μικρή πιθανότητα - αν και δεν είναι αδύνατο - να μολυνθούν από τον κορωνοϊό μέσα στο επόμενο εξάμηνο.
«Η μεγάλη πλειοψηφία των ανθρώπων διατηρεί ανιχνεύσιμα αντισώματα για τουλάχιστον έξι μήνες μετά τη μόλυνση από τον ιό.
Αν και δεν μπορούμε να είμαστε σίγουροι πως αυτό σχετίζεται με την ανοσία, τα ευρήματα δείχνουν ότι οι άνθρωποι μπορεί να είναι προστατευμένοι από επακόλουθη μόλυνση για τουλάχιστον έξι μήνες μετά τη λοίμωξη» ανέφερε η Naomi Allen, καθηγήτρια και επικεφαλής επιστήμονας στη Biobank.
Βάσει της μελέτης, διαπιστώθηκε ότι υπάρχουν αντισώματα στο 99% των ανθρώπων τρεις μήνες μετά την αρχική λοίμωξη Covid-19 και στο 88% των ανθρώπων (δηλαδή σχεδόν εννέα στους δέκα) μετά από έξι μήνες.
Μάλιστα αναφέρεται πως το 88% είναι μία «συντηρητική εκτίμηση», καθώς στα τεστ αίματος οι ερευνητές εστίασαν σε ένα συγκεκριμένο αντίσωμα και όχι σε άλλα είδη αντισωμάτων και κυττάρων μνήμης που μπορεί να παρέχουν ανοσιακή προστασία.
Επιπλέον, αναφέρεται στη μελέτη ότι το ποσοστό των ανθρώπων που έχει μολυνθεί από τον κορωνοϊό αυξήθηκε από 6,6% τον Ιούνιο 2020 σε 8,8% τον Νοέμβριο και προφανώς σήμερα, πλέον, έχει αυξηθεί περαιτέρω.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης